Report: Valhalla Festival 2022

Report: Valhalla Festival 2022

Het was weer tijd voor Valhalla Festival in de RAI: De biggest indoor rave in je Kerstvakantie! Met meer dan 20.000 bezoekers is het een van de grootste indoor festivals van het jaar! De sfeer zat er goed in, hoewel het af en toe wat rustig oogde. Dit leek vooral te komen doordat het publiek telkens anders was verdeeld over de 5 stages waarmee Valhalla had uitgepakt: Vortex, Tangue, Prism, Cabaret en Mirage (en de Host Your Own Area stage)! 

Perfecte afwisseling

Wat. Een. Groot. Feest. Zo groot zie je ze niet snel, zeker niet indoor! De muziek op de 5 stages was dan ook erg afwisselend: van house, tot urban, tot techno, tot afro, tot hitjes, voor ieder wat wils. Er waren veel verschillende grote artiesten aanwezig op het festival, waaronder Mau P, Bizzey, Wouter S., Josylvio, Fjaak en Benny Rodrigues. Zo brak Mau P de tent al vroeg helemaal af met zijn tech-house beats en natuurlijk het nummer “Drugs From Amsterdam”. Poke kwam nog even langs en stond zoals gewoonlijk weer zonder shirt op de stage, wat veel mensen in het publiek stiekem wel erg leuk vonden. Josylvio en Bizzey zorgden later tussen 3 tot 5 voor een goede sfeer met hun optredens waarvan iedereen in het publiek de nummers in volle borst meezong. Tof om te horen dat er soms ook nog wat house op deze urban stage werd gedraaid, uiteraard wel met een goed urban-tintje 😉

Tussendoor was het ook nog tijd voor de unieke sound van Tchami op de Vortex stage. Man man man, wat ging iedereen hier los op zijn nummers met als hoogtepunt natuurlijk “The Calling”. Ook was het erg tof om te horen hoe hij meerdere classics in zijn stijl had omgeturned, iets wat zeker bij het publiek aansloeg!

 

Genoeg te doen

De keuze in eten was ruim, en het wachten op je eten was gemiddeld een paar minuutjes, top! Maar waar Valhalla om bekend staat zijn natuurlijk de verklede acteurs op stelten, meerdere photo-booths waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt en niet te vergeten de kermisattracties die pronken in de RAI. Ook dit jaar stonden hiervan weer meerdere waaronder een spiegelpaleis, een funhouse en een draaimolen waar naarmate de avond vorderde steeds meer mensen een poging gingen wagen. Toen we langs al deze dingen liepen in het midden van het feest (lees: festival) kwamen we ook nog even langs de house stage: Cabaret. Deze was zoals ieder jaar weer ongelooflijk sfeervol aangekleed met fijne tunes van onder andere Michel de Hey en jawel, Benny Rodrigues.

Hier vlakbij hebben we ook nog even gekeken bij de Host Your Own Area stage waar zowaar hardstyle gedraaid werd door de host Spectrum! Super leuk om deze afwisseling even mee te maken om hierna snel weer door te gaan naar de grote techno-stage achterin de RAI.

De grootste stage, Mirage, had al vanaf vroeg snelle beats voor de echte techno-liefhebber. Onder andere Fjaak, Juan Sanchez en ROD kwamen hier de hele nacht de boel op z’n kop zetten! En dit lukte zeker, de stage was de hele avond goed druk met een breed scala aan mensen waarvan ook veel gekke lichten en accesoires hadden meegenomen. Lichtgevende brillen, partybrillen, gekke hoeden, gewaden, alles kwam vooral bij stage langs, en dat terwijl dit gewoon bezoekers waren! Uiteraard werd de muziek steeds harder, zeker toen Juan Sanchez b2b met ROD de boel nog even afsloten om iedereen hier waardig naar huis terug te laten keren.

Toch hebben wij in de laatste uurtje ook veel gestaan op de Vortex-stage waar achtereenvolgens Wouter S. en Lady Bee afsloten. De mix van (tech-)house, classics en techno was hier perfect! De sfeer zat er goed in, iedereen zong mee, zelfs een hitje als “Bonkers” kwam nog langs en nog een paar nieuwe tracks van Hardwell waaronder “I Feel Like Dancing”.

Valhalla Festival 2022 was weer een geweldig indoor festival, met een geweldige sfeer en op en top muziek. Het was de perfecte manier om rond Kerst op de valreep voor het nieuwe jaar nog even een groot feest te pakken. We kunnen niet wachten tot volgend jaar! 😀

 

23 december 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter