Report: Valtifest 2016

Report: Valtifest 2016

Denk je aan Valtifest dan denk je aan oude mensen die één keer per jaar compleet uit hun dak gaan, aan de drugs zitten, en de dresscode altijd interpreteren als een kans om een kinky pakje aan te doen, of toch niet?

Spolier alert! Dit beeld klopt aardig! Laat ik je vertellen over de verschillende types die er rondliepen, over de muziek en de sfeer.

kip-meneer

Bij binnenkomst viel al op dat het publiek de dresscode (‘On Fire’) goed had begrepen. Overal waar je keek zag je kittige meisjes in duivel pakjes, draakjes of gewoon in een vuurrode latex catsuit. Het was duidelijk, deze chicks waren op een missie. De heren pakten het iets anders aan, ik veel originele outfits voorbij zie komen. Zo was een man verkleed als fornuis, compleet met kip in de oven (zie foto), heb ik Freek Vonk voorbij zien komen en werd ik in vuur en vlam gezet door een groepje die verkleed waren als de zon, heerlijk warm kreeg ik het ervan!

Maar waar dansten al deze draakjes en zonneaanbidders eigenlijk op? Ik moet je bekennen, er kwamen me maar een paar namen bekend voor dus ik wist niet echt wat me te wachten stond. Het viel tegen en het viel niet tegen. Wat tegen viel was vooral de kwaliteit van het geluid. Vooral in de tent ‘ Burning Down The House’ was het op een gegeven moment rampzalig. Het volumeknopje deed het denk ik niet want ik stond vooraan maar toch gezellig te klessebessen met m’n buur, niet helemaal de bedoeling lijkt me.

Kwaliteit van het geluivaltifest-2016-sfeerd was dus, over het algemeen gesproken, niet zo top. De muziek zelf daarentegen was wel lekker zo nu en dan! Joost van Bellen doet het natuurlijk gewoon altijd goed en de ‘ Kikkenstein meats Speedfreax’ stage heeft me blij verrast. Lekker bouncen en springen en er werd zelfs nog lekker gedaggerd naast ons, die boys wisten wel hoe ze de sfeer erin moesten krijgen!

Over sfeer gesproken, man man man, die oudjes kunnen wel lekker feesten hoor! Misschien kwam het door het gebrek aan ‘kijk mij eens cool kijken en leuk als een konijntje dansen’ hipsters maar de sfeer was echt top! Iedereen deed lekker zijn of haar ding en was gewoon aan het feesten, precies waar een festival voor bedoelt is. Mannen in vrouwen jurken die met iedereen op de foto gingen, een ‘kort-pittig type’ stond lekker haar tetten te showen aan de DJ’s. Twee heren stonden daar weer guitig voor te dansen in hun rood leren stringetje. Kortom, gewoon Valtifest.

Eindconclusie: Het publiek was inderdaad wat aan de oude kant, maar dat mocht de sfeer niet drukken. Sterker nog, dit was juist heerlijk! Misschien vond ik dit wel zo chill omdat ik zelf ook al bijna de 30 aan tik. Hoe dan ook, Valtifest blijft 1 van mijn favorieten want zelfs als je oud(er) bent wil je wat en Valtifest stelt nooit teleur.

Kim

8 september 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter