Report: Verknipt ADE special (day 1)

Report: Verknipt ADE special (day 1)

Ook dit jaar organiseerde Verknipt weer drie feestje in de, voor haar inmiddels bekende, Amsterdam Studio’s. Gelegen op een industrieterrein langs de A10 is deze locatie wellicht niet zo gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Festival Fans bezocht Verknipt echter met de auto en dat bleek een goede keuze; genoeg (gratis) parkeerplaatsen voor de deur en binnen twee minuten op de snelweg! Alle drie de Verknipt feestjes waren al ruim van te voren uitverkocht. Ook niet gek als je naar de line-up kijkt. Met namen als I Hate Models, Noneoftheabove en AnD, is vanavond een geweldige avond voor de harde technofanaten.

Duistere visuals en technogeweld
Rond de klok van half 1 betreden wij de Amsterdam Studio’s, die verdeeld is in drie warehouses. Wij beginnen onze avond in de Warehouse 1, waar SHDW & Obscure Shape weinig heel laten van deze area. Deze zaal beschikt over flink wat lazers en vlammenwerpers, maar het meest opvallend zijn de duistere visuals die verschijnen achter het Duitse DJ duo. Na de Duitsers heeft Randomer de ondankbare taak het technogeweld voort te zetten. Dit doet hij echter zonder problemen.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

verknipt-amsterdamdanceevent

Remco Beekwilder timmert hard aan de (techno)weg
Natuurlijk willen we wat meer zien van het feestje en besluiten Warehouse 3, dat gehost wordt door DEPOT events, te bezoeken. Dit warehouse is ongeveer net zo groot als het eerste Warehouse. De bar bevindt zich in echter aan de buitenkant in plaats van in de zaal. Warehouse 3 is aangekleed met grote lichtbuizen aan het plafond. De zaal is verder donker en vaak flikkert het, ietwat irritante, witte licht van een stroboscoop. De Perzische DJ en producer Airod, overigens niet te verwarren met ROD, is hier zijn kunsten aan het vertonen. Hij draait verrassend goed en wisselt duistere techno af met melodieuze klanken. Na Airod is het de beurt aan de Nederlander Remco Beekwilder, die hard aan de technoweg aan het timmeren is om een van Nederlands grootste techno artiesten te worden. Helaas loopt de zaal wat leeg voor het optreden van de immens populaire I Hate Models. Wij besluiten echter in Warehouse 3 te blijven en dansen onszelf in het zweet op de set van Beekwilder.

Het hardste van het hardste
Tussen het dansen door eten en drinken we wat in de hal van de Amsterdam Studio’s, waar je tevens een massage kan krijgen. We besluiten een kijkje te nemen bij Warehouse 2 waar SNTS aan het laatste deel van zijn set bezig is. Deze gemaskerde DJ draait net zo duister als hij eruit ziet. De bass, die als rode draad door de set van SNTS loopt, brengt iedereen in extase. Het is genieten geblazen hoe iedereen finaal uit zijn plaat gaat. Na SNTS beuken we verder bij Noneoftheabove die laten zien waarom zij een zeer gerespecteerd duo zijn. We besluiten echter af te sluiten bij een van onze favoriete dj duo’s, namelijk AnD. Zij draaien ook hier een onnavolgbare set, die soms wat weg heeft van hardcore. Als Warehouse 1 nog niet was afgebroken, dan gebeurt dat nu wel. Om klokslag 07:00 uur komt helaas een einde aan de Engelse techno grimmigheid en keert de rust terug in de Amsterdam Studio’s. Maar niet getreurd; er volgen vrijdag en zaterdag nog twee heerlijke Verknipt feestjes.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

verknipt-day1-ade

Voor in je agenda
Niet genoeg kunnen krijgen van de ADE-specials van Verknipt? Op zaterdag 9 november 2019 vertrekt Verknipt, vanaf Pier 14 achter het Centraal Station van Amsterdam, met de boot voor een feestje op het water. Ook kun je samen met Verknipt in het Casco in Amsterdam het nieuwe jaar inluiden. Met onder andere Fatima Haji en SNTS beloofd ook dit weer een beukend feestje te worden.

Foto’s: Facebook Verknipt

30 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter