Report: Verknipt Festival 2021

Report: Verknipt Festival 2021

Zaterdag 3 juli 2021, dé dag waar iedere festival liefhebber op heeft gewacht. De organisatie van Verknipt Festival is een van de eerste gelukkigen die haar festival mocht organiseren, en met groot succes! Naast de geweldige locatie, opvallende stages en ongekend lekkere line-up is dat niet het enige wat Verknipt Festival te bieden had. Er mocht namelijk eindelijk ook weer zonder 1,5 meter (!) gedanst, geraved, geknuffeld en gedronken worden. Kortom: Het festivalseizoen is ongelofelijk lekker afgetrapt!

Het festival

Eenmaal aangekomen op Utrecht Centraal werd vrijwel direct duidelijk waar we heen moesten voor de locatie van de pendelbus. Je moest je mondkapje ophouden in de rij en je negatieve testbewijs/vaccinatiebewijs bij de hand houden. Dit was echter de enige keer dat je deze dag nog dacht aan de situatie waar wij ons helaas nog steeds in bevinden. Eenmaal aangekomen op het festival en na onze spullen in de kluisjes te hebben gelegd, een biertje en wat te eten hebben gehaald begonnen we onze reis bij de Iglo stage. Om 14:00 uur begon Shlømo aan een ongekende 2,5 uur durende technoset. Dit was een van de hardste sets die ik in tijden heb mogen horen. Naast Shlømo braken artiesten als: Airod, Trym en KRTM deze stage ook compleet af met hun meest harde sets. Naast de keiharde sets kon je bij de Lake stage genieten van o.a. headliners als Luuk van Dijk, Anfisa Letyago en de afsluiter van de avond: Benny Rodrigues.

Hieronder zie je een kleine sfeerimpressie te zien hoe het er aan toeging in de Iglo stage met Dayen b2b Nico Moreno.

Het festivalterrein

Het festivalterrein is mooi gelegen aan de Recreatieplas Strijkviertel in Utrecht en is precies groot genoeg voor een festival. Je bent binnen 5 minuutjes lopen aan de andere kant van het terrein. Verknipt beschikte over 6 verschillende unieke stages met ieder zijn eigen genres. In het algemeen stond het festival geheel in het teken van Tech-House en Techno muziek. Wilde je genieten van de iets rustigere muziek, dan kon je heerlijk vertoeven bij de Lake-, Beach by Desperado’s- of Garden stage. Kwam je puur voor de beukers? Dan waren de Iglo en Ponton stage echt iets voor jou. Ik vond het zelf relaxed om wat afwisseling in mijn dag te hebben maar wél af te sluiten met de keiharde sets.

Ervaring

Ondanks de stortregen dat rond een uurtje of 5 uit de hemel kwam vallen, weerhield het ons en de andere festivalgangers zeker niet om lekker door te blijven raven. Er werden gratis poncho’s uitgedeeld aan de barren en via de Close app werden wij, de bezoekers, perfect op de hoogte gehouden door de organisatie. Zie de afbeelding hieronder:

Ik denk dat ik namens iedereen spreek dat het een geweldige ervaring was om na dik 1,5 jaar geen festival te hebben bezocht weer eens helemaal los te kunnen gaan op de lekkerste muziek en mensen dicht om je heen te hebben. Dit betekent in ieder geval veel voor mij en dit bewijst dat dit hopelijk een prachtige festivalzomer gaat worden! Voor wie Verknipt Festival heeft gemist afgelopen weekend: Er zijn nu tickets in de verkoop voor Verknipt Festival op zaterdag 11- en zondag 12 juni 2022! Eén ding kan ik je garanderen, dit feest wil je niet nog eens missen!

7 juli 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter