Report: Voodoo Village 2019

Report: Voodoo Village 2019

Voodoo Village 2019

Voodoo people
Voor de 4de keer op rij trekken er zo’n 8.000 Voodoo people naar het Belgische Grimbergen (nabij Brussel) om zich op te kleden, het gezicht te beschilderen in wat te beschrijven valt als duistere versie van een African jungle tribe. Meteen ook het unieke thema waar Voodoo Village zich dan ook mee onderscheidt van de andere festivals in het genre.

Outfit ready ? Voodoo time.
Tijd om te vertrekken naar the village. Deze bevind zich in het omringende bosgebied bij het prachtige Kasteel van Humbeeck. Zoals elk jaar staat er opnieuw een zeer stevige line-up klaar.

Deze is een mix van bekende namen als Mind Against, Adriatique, Andhim en vaste waardes als Nico Morano, Kevin De Vries enzovoorts.

Kasteel van Humbeeck Voodoo Village

 

Voodoo Village 2019

Een niet-regendans?
De vodoo magic of niet-regendans heeft dit jaar helaas niet erg geholpen… de weergoden waren helaas niet zo heel goed gezind dit jaar. Maar geen paniek! Hier heeft de voodoo crew dan ook heel handig op ingespeeld door niet één maar zelfs twee overdekte stages te voorzien.

Dit was een welgekomen oplossing gezien de dagen in september net ietsje frisser zijn dan die in voorgaande zomermaanden. Af en toe een klein regenbuitje met de zon die later op de middag doorbrak gaf dan ook wel weer een mysterieuze vibe met zich mee.

Op verkenning door the forest.
Nadat we het terrein goed en wel verkend hadden en het opgeklaard was konden we de Bulldog Gin Glasshouse verlaten na genoten te hebben van een TOP set van Belgisch  up-and-coming DJ / producer talent Nico Morano die opnieuw verrassend uit de hoek kwam met een set aangepast aan de sferen van het festival en dit dan nog eens opgevuld met een aantal unreleased tracks /edits van the man himself.

Op naar “The Forest” (mainstage) waar als klapper op de vuurpijl het DJ-duo Adriatique de stage afsloot. Dit in een open vlakte midden tussen de bomen die in de donkerte een prachtig schauwspel vertoonde met behulp van flitsende lichten, strobes en bovenop de stage een gigantische discobal. Zodra dit duo de laatste stevige techno track neerlegde was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Een prachtige afsluiter voor het outdoor festival seizoen in België als u het mij vraagt.

Voodoo Village 2019

See you next year !

Foto’s: Facebook Voodoo Village (Jon Verhoeft / New Koncept / Ben Baltus / Wouter Maeckelberghe / Julian Lhoir)

11 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter