Report: Vrije Volk festival Rotterdam

Report: Vrije Volk festival Rotterdam

Op zaterdag 25 augustus waren we op weg naar het Vrije Volk Festival in het Vroesenpark te Rotterdam. Een volkomen verantwoord volwassen festival voor vrijdenkend volk aldus de organisatie van het festival zelf.

Weersverwachting

De weersverwachting was helaas niet zo gunstig gestemd waardoor we besloten iets later te gaan. De meeste buien waren daardoor al gepasseerd bij aankomst. We kwamen rond 15:00 uur aan en zagen dat het nog redelijk rustig was en er dus meer mensen de weersverwachting goed in de gaten hadden gehouden voor ze naar het festival kwamen.

De organisatie had vooraf goed gecommuniceerd dat er maatregelen waren getroffen rondom de diverse drink- en eet gedeeltes om te kunnen schuilen bij een regenbui. De organisatie deelde tijdens de regenbuien ook nog mooie roze poncho’s uit. Gelukkig vielen de buien erg mee en had je aan een paar minuten schuilen meer dan genoeg om weer verder te kunnen feesten. Er trokken gelukkig nog maar twee buien voorbij en rond 16:30 uur liet het zonnetje zich zelfs zien. Het festival terrein liep rustig vol en de mensen genoten zichtbaar nog even van de zon.

Heerlijke muziek

Het vrije volk festival is niet zomaar een festival. De muziek bestond uit een mix van heerlijke funk, house, disco, 70’s, 80’s en 90’s. Er werden heerlijke classics gedraaid als Rubb it in van Fierce Ruling Diva & Vamp Outlander maar ook hits van nu zoals de knaller Losing it van Fisher kwamen voorbij. Er waren twee stages waar je kon genieten van de muziek. Onze voorkeur lag bij de mainstage.

Super sfeer

De aankleding van het festival was iets te minimalistisch als je het vergelijkt met andere festivals.  Op de mainstage waren er drie grote lcd- schermen. Op de schermen werden diverse afbeeldingen van het vrije volk festival getoond. Voor de lcd-schermen stonden dansers en danseressen. Zij waren zeer excentriek, en sommige in de bekende regenboog kleuren, gekleed. Het festival was erg open minded en er was een zeer gemêleerd publiek. De sfeer was zeer goed en de gemiddelde leeftijd lag rond de eind dertig begin veertig. Het was een klein festival waardoor je elkaar ook niet kwijt kon raken en alles lekker bij de hand had. De bars, toiletten, eet tentjes, muziek, en de mensen waren allemaal top. Dit is zeker een festival die je een keer moet bezoeken. We hopen er dan volgend jaar ook weer bij te zijn!

26 augustus 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter