Report: Vunzige Deuntjes Festival 2019

Report: Vunzige Deuntjes Festival 2019

Zaterdag 20 juli was het weer zover, het Vunzige Deuntjes Festival. Waar we vorig jaar dansten op de uitgedroogde grond van het N1 terrein, leek het Amsterdamse Bos dit keer wel een tropisch regenwoud. Inclusief de regen… Het duurde even voordat de regenbuien voorbij waren en iedereen op gang kwam. Toen het zonnetje eenmaal verscheen kwam iedereen langzaam in de stemming en zat de sfeer er goed in. Het festival was goed voorbereid op het weer want er waren genoeg plekjes om te schuilen en te dansen tegelijk. Kort nadat de zon volop ging schijnen verscheen er zelfs een zonnebrand stand waar je jezelf of de persoon die je aan de haak geslagen had kon insmeren. Helemaal top!

Losjes bij Afrolosjes
Het festival was voorzien van al onze favourites; Encore, Disco Dolly, Afrolosjes en nog veel meer. In welke vibe je ook was, er kon overal wel een dansje gemaakt worden. Bij de Mainstage kon iedereen hitjes meezingen met Ronnie Flex, Broederliefde, Tabitha en nog veel meer grote namen. Deze stage trok by far het meeste publiek. Zeker met Bizzey als afsluiter ging iedereen los. Met los bedoelen we dan ook echt los. De Encore tent was een groot feest dankzij DJ Abstract. De smoothe overgang van hit tot hit zorgde ervoor dat het tempo niet verloren ging. Van Drake tot Biggie tot Rihanna, we hebben ze allemaal gehad! Afrolosjes was ook een van de drukkere stages waar zelfs een rij stond om naar binnen te kunnen. Even glibberen door de modder en je kon een dansje wagen op de Soca tunes. Iedere stage was mooi op thema gebracht. Zo vlogen de discoballen je om de oren bij Dolly en kon je bijna alle vlaggen spotten tijdens de wandeling naar het Afrolosjes / Wasserette gebied.

(tekst gaat verder onder afbeelding)

vd-report

Foto door jordybrada.com

Memories
Het was duidelijk te zien dat de feestgangers goed hadden nagedacht over hun outfit en hier écht hun best voor hadden gedaan. We keken dus ook echt onze ogen uit. Waar de een koos voor een comfortabele outfit, had de ander compleet uitgepakt met glitters, tasjes en allemaal andere accessoires. Dit kon dan ook mooi vastgelegd worden bij de Instawalls met quotes zoals “Jij bent niet van hier hé?” en “Was al een pimp in de poppenhoek”. Leuk voor een insta-kiekje of voor je festival album op Facebook!

Chill-out
Naast de vele stages, was het terrein ook voorzien van genoeg plekjes om even bij te komen, te eten of leuke foto’s te maken. Een rondje in het reuzenrad was voor ons dan ook zeker een oplaadmomentje. Heerlijk met een hapje en een drankje hebben wij over het terrein gekeken. Na alle stages goed in kaart gebracht te hebben zijn we weer op stap gegaan en geëindigd bij de silent disco. Dit blijft altijd weer een hele bijzondere ervaring. Iets wat we áltijd opzoeken op festivals indien zij aanwezig zijn. Het terrein was heel praktisch en overzichtelijk ingedeeld met veel herkenningspunten. Zo was het heel makkelijk om je vrienden terug te vinden door te laten weten waar je was. Dit kan nog wel eens een dingetje zijn op festivals en heeft ons dus heel veel tijd bespaard.

Vunzige feestjes
We hebben er weer van genoten. Tot volgend jaar! De datum voor de volgend editie is ook al bekend gemaakt. Zet zaterdag 18 augustus maar alvast in je agenda. Kan je nou niet zo lang wachten? Vunzige Deuntjes organiseert nog veel meer feestjes, clubavonden en festivals. Zo is het o.a. host op Parels van de Stad (14 september).

vd-verslag

Foto door jordybrada.com

Header foto: jordybrada.com

24 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter