Report: We Are Electric 2018

Report: We Are Electric 2018

Zaterdag 7 juli en onverwachts naar We Are Electric. In Liempde, je zou het bijna een thuisfeestje kunnen noemen. We vertrokken vanaf Den Bosch met de auto en waren er vrij snel. Waar het festival vorig jaar nog op het E3 Strand in Eersel werd gehouden, vond het nu plaats op de ‘Velder Woods’ in Boxtel. Een mooie locatie in een groene omgeving en prima bereikbaar vanaf de snelweg.

Eerste indruk op het festival: Tenten! Het was boven de 25 graden, alleen helaas maar twee stages in de buitenlucht. We waren dan ook even naar “de Main” aan het zoeken. Na een tijdje kwamen we erachter dat dit ook een tent was. Verder een festival dat erg mooi en leuk was aangekleed. Er moet ook zeker een compliment worden gemaakt voor de barren, die hoog de lucht in gingen (zie onderstaande foto). De goede aankleding liet zich merken in de sfeer die er ontstond. Een typische relaxte vibe zoals je die vaker hebt buiten de randstad. Minder “zien en gezien worden”, meer gezelligheid.

wae-18

We begonnen bij Kraantje Pappie, een van de grote namen. Hij bracht de sfeer er goed in en liet leuke dingen zien en horen. Helaas viel hij daarna wel in herhaling. Dit resulteerde in een leeglopende tent, waarna iedereen ergens anders ging kijken. Vanwege het lekkere weer was deze keuze voor ons ook gauw gemaakt. Ik moet eerlijk toegeven dat we het meeste van de dag daarna ook buiten hebben besteed. Zonnebril op en dansen. Ook al waren de twee buitenstages relatief kleiner, was het vermaak hier niet minder groot.

we-are-electric-2018

Het eten op het festival was goed geregeld. Veel keuze, helemaal als je naar de grootte van het festival zelf kijkt. De voetbalfans konden daarnaast tijdens het eten genieten van de WK-wedstrijden. Dan valt het toch weer op dat er mensen uit alle uithoeken zijn. Kroatië speelde tegen Rusland, en ineens staan er twee Russen naast je. Gelukkig stonden wij alweer te dansen toen Rusland met penalty’s verloor.

Al met al een geslaagd feestje! Mogelijk de volgende keer alleen wat meer buiten stages in plaats van tenten. Toch wel een risicootje dat je als organisatie mag nemen begin juli 😉.

Krijn

10 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter