Report: We Are Electric Eindhoven

Report: We Are Electric Eindhoven

Zaterdagavond, tien november. Op mijn fiets racete ik door de prachtige stad Eindhoven, onderweg naar het indoor evenement We Are Electric (WAE). Ook dit jaar vond het evenement weer plaats in het Klokgebouw.

Wanneer ik het immens grote gebouw binnen trad moest ik heel even acclimatiseren. Even alle indrukken op me laten inwerken. Maar niet voor lang. Met maar liefst drie verschillende stages begaven wij – en alle andere techno- en drum- en ‘n-bass liefhebbers – zich in een ware walhalla. De aankleding was, net zoals voorgaande jaren, betoverend. Bij ieder optreden waren er nieuwe, spectaculaire lichtshows. Deadmau5 trok deze avond het meeste publiek en is daarom ook de grootste act van de avond te noemen. Deze Canadese producer staat bekend om het dragen van een helm-achtig masker in de vorm van een cartooneske muizenkop tijdens zijn optredens. Maar er was natuurlijk meer. De dj’s/producers Tinlicker, Dynoro en Marcel Dettmann, die deze avond draaiden, mogen we ook zeker niet te vergeten.

                                        “Iedereen bezoekt WAE met hetzelfde doel”

Bij een (techno)feest zoals We Are Electric is er sprake van een goede sfeer onderling. Als echte Eindhovenaar kwam ik hier veel bekenden tegen, wat het feest extra gezellig maakte. Maar eigenlijk waren hier feestgangers van over het hele land. Wat je ook vaker ziet bij de techno scene is dat het publiek vrij gevarieerd is qua leeftijd. Van twintigers (ikzelf) tot en met vijftiger-jarige (mijn vader, jup die gaat ook). Iedereen komt met hetzelfde doel en dat is; genieten van de muziek, losgaan en dansen. En dat is dan ook wat ik tot in de laten (of eerder gezegd vroegen) uurtjes deed.

Als ervaren WAE-bezoeker vond ik persoonlijk dat het evenement drukker was dan alle voorgaande jaren. Gelukkig wisselde deze drukte zich af en toe af omdat er drie stages waren. De drukte werd verdeeld. Maar helaas was er van verdeling bij de hoofdact, van Deadmau5, geen sprake. Iedereen wilde dit meemaken wat er voor zorgde dat het te massaal en te warm werd.

Al met al was WAE weer grandioos. Het feestje, dat al om tien uur ’s avonds begon, duurde tot in de vroege uurtjes. Om zeven uur in de ochtend was het dan ook pas afgelopen en liepen de mensen naar buiten met droevige blikken. Droevige blikken? Ja, betreurd dat het alweer voorbij was. Maar niet getreurd zijn. Van 5 tot en met 7 juli vindt de WAE zomereditie plaats. Ik kan nu al niet meer wachten! Zien we jullie daar?

Report: Nikki van Kroonenburg

16 november 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter