Report: WECANDANCE 2022

Report: WECANDANCE 2022

Misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf kan stellen op een festival: Can you dance? Yes, WeCanDance. Afgelopen weekend was het de 2de en laatste weekend van hét heetste festival van de Belgische kust. WE CAN DANCE.

Just an illusion
“Just an illusion” Zo luidde het thema van de afgelope editie van dit populaire belgische strandfestival te Zeebrugge. Denk aan felle kleuren, trippy prints, hippie, 60’s, smileys enzovoorts. De bedoeling van het festival is om elk jaar een uniek thema te kiezen en de bezoeker hierbij uit te nodigen om zich volledig te kleden in de gekozen kledingstijl. Dit maakt dat je af en toe wel ‘ns tegen dezelfde last minute H&M of Zara shirtjes kan aanlopen van mensen die last minute toch nog in thema wilde komen. Buiten dit zijn er ook uiteraard heel wat mensen die niet zouden misplaatst zouden zijn op een catwalk in Parijs.

Let’s Dance!
Op zaterdag 13 augustus waren we te gast op dit festival en starten we onze dag met Nico Morano ook wel de Belgische koning van de Melodische Housemuziek genoemd. Met een mix van 80’s aanvoelende synth geluiden maar ook kei harde baslijnen was hier de dansbenen losgooien van geen enkele moeite. De overkapte mainstage die voorzien was van grote industriële ventilatoren zorgde ervoor dat we op deze bloedhete dag beschut konden blijven van de zon met de verkoeling van een briesje.

Het festival bestond dit jaar maar liefst uit 6 stages met ieders z’n eigen sfeer en muziekstijl. Je kan dus als je met een grotere groep vrienden komt, of gewoonweg wat afwisseling in danspasjes nodig hebt elks een bezoekje brengen. Wij vonden het wel om de heftigere techno beats op z’n tijd even om te wisselen in wat meer urban dan waren wij te vinden bij de ‘Bloody Louis’ stage. Een populaire urban club uit Brussel host al meerdere jaren een R&B stage op dit festival. Nog een voordeel aan het hebben van relatief veel stages is dat het publiek zich goed kan verspreiden.
Ondanks dit was het nog altijd wel druk bezocht. Even ontsnappen van de drukte kon dan weer in de ‘food court’ een aparte tent waar je verschillende lekkere soorten eten kon verkrijgen. Opvallend was hier ook dat we (zoals vaker op festivals) niet lang moesten aanschuiven. Deden de cateraars een uitzonderlijke taak, goede opdeling of een geluksmomentje? Wie zal het zeggen. De chicken spicey burger was in elk geval heerlijk!

Coachella van de lage landen
Laten we eerlijk zijn, goed geklede mensen, een hip festival, op het strand? Al die zaken zorgen toch wel voor een speciale en toch enigszins unieke sfeer heerst op het terrein. Zouden we het misschien zelf het Coachella van de lage landen durven benoemen? Dat laat ik aan jullie over om te komen ontdekken op de volgende editie, wat ook meteen de 10 Year anniversary is. Ik kijk alvast uit naar wat de organisatie nog voor ons in petto heeft.

24 augustus 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter