Report: Weekend Magnifiek 2019

Report: Weekend Magnifiek 2019

Het was afgelopen weekend tijd voor HET vriendenweekend van het jaar:

WEEEEKEND MAGNIFIEK!

Wat een Magnifiek weekend was dat zeg. Ik lig momenteel KO in mijn bed dit verslag te typen. Want ik zal je vertellen, zo’n leuk weekend is killing me. Dus, bij deze neem ik jullie graag mee naar mijn afgelopen weekend.

Vrijdag
15:00 uur stipt stonden we al voor de ingangspoorten. We werden ontvangen met een warm welkom van Ad Vies, dé magnifieke entertainer van het weekend. Radje draaien voor een adje gestrekt, een dansje in je ondergoed en zelfs voor een lift naar je bungalow met al je spullen tot het atten van een biertje binnen 15 seconden. Het niveau van het weekend was gezet.

Met je koffer in de ene hand en een biertje in de andere begon de tocht naar de bungalows. De eerste strijd begon al bij aankomst van de bungalow, de magnifieke crazy 88 met je huisgenoten of die leuke buren uitdagen voor een wedstrijd.

Om 18:00 uur trapte Sjengfrancisco van Biki 90 het weekend af met een kletsnatte Poolparty. Café de Puinhoop opende een uurtje later ook haar deuren. Het café liep al aardig vol bij de Puinhoop en zorgde ervoor dat alle Magnifiekers klaargestoomd werden voor het weekend. CHIMP, Weslo & Daisy hadden de tent zo ontzettend vol gekregen dat het café helaas moest worden ontruimd. Maar gelukkig kon het feest verder gaan in de Party Plazaaaa!

ROEST had haar eigen stage, Club Magnifiek. Deze bevond zich in de Plaza van de Lommerbergen. Een kleine, donkere area met een heerlijke techno vibe.

Aan het strandje stond een kleine blokhut waar het hele weekend blokhut raves gegeven werden. We waren benieuwd wat dit zou zijn. Dus bij de eerste blokhutrave waren we van de partij. Club Ondersteboven van SLAM! opende de blokhut rave, perfect passend bij het thema van dit jaar; helemaal op z’n kop! De eerste magnifieke bezoekers kwamen al aan met hun hoofddeksels en de blokhut rave kon beginnen.

Even een snelle blik in de Fantastique waar de Fete de la course aan de gang was. Met Ad Vies als coach trappen op de hometrainer voor een biertje op de hitjes van Pretkabinet? Één grote chaos. En snel weer terug naar de volgende blokhutrave: de glow in the dark rave! Een donkere blokhut met opgelichte mensen, sterretjes, en lichtgevende ringen.

De Sluwe Vos zette de laatste 2 uurtjes van de vrijdag Club Magnifiek nog even he-le-maal op z’n kop! En De Lieveling DJ’s van je Zusje deden dat in de Party Plaza tot een uurtje of 3 in de nacht.

Maar zoals ik mezelf ken was het nog niet genoeg geweest en moest er natuurlijk geafterd worden. Vaak denk je dan aan op d’n eier, een lekker broodje op de bank lamballen. Maar nee. Zo gaan de afters op Weekend Magnifiek er niet aan toe. Ze gaan harder, veel harder. Enkele Magnifiekers hadden hun bungalow omgebouwd tot een eigen stage met DJ booth, disco lampen en boxen. Het feest ging hier nog tot in de vroege uurtjes door. De vogeltjes floten, dus het was tijd om eens naar mijn nest te gaan.

Zaterdag
11:00 uur & TOPFIT. was het maar zo’n feest. Om 11:00 uur lagen we met onze katerhoofden aan het zwembad, lekker drijven en wakker worden met advies van Ad Vies.

Onderweg naar het zwembad zagen we de beste man, Ad Vies, ontbijtjes uit delen. Hoe konden we dit nou gemist hebben? Bij het warmwelkom rad op de vrijdag kon je blijkbaar ontbijt op bed winnen! Wat een luxe.

Het was alweer vroeg tijd voor de volgende blokhutrave, namelijk de hoofddeksel rave om 11:00! Een rave in het thema van dit jaar en dat alles in een welgehete ballenbak. Na deze magnifieke rave stond er een racebaan met Mario Kart klaar voor de echte strijders onder ons. Mario en Luigi namen het tegen elkaar op in hun race auto’s en gooiden de bananen en sterren raak voor extra speed of strafpunten. Wat een strijd!

Terwijl de helft van de groep bij bij de ballenbak was lag ik in het zwembad. Om 14:00 begon namelijk de poolparty in het zwembad met SMÈRRIG. Wat een natte bedoeling was dat zeg. Lekker badderen en mee bewegen op de hitjes van 10Weeks, Braeff, Bonxo & de Smerrig Diskjochies. Even rustig die kater laten verdwijnen met een nieuw biertje en lekkere hitjes.

Voor de diehards die al helemaal bijgekomen waren van vrijdag was er om 14:00 uur ook al feest in de Party Plaza. Addy Haddy ft The Partynase & Zanger Bas zette de hele Plaza op zijn kop. Ook kon je op deze zaterdag middag beerpongen, ook al zo’n leuke vriendenweekend activiteit. Van 2 tot 3 en van 5 tot 6 namen 20 teams het tegen elkaar op. Ad Vies was de altijd eerlijke scheidsrechter en maakte het net allemaal wat spannender met de gekste opdrachten.

Vanaf een uur of 17:00 begon het echte gefeest weer. Iedereen was weer ‘fris & fruitig’ en ready voor nog een magnifieke avond. Café de Puinhoop was weer geopend en liep al aardig vol. Phenleau, Rowan Pierot & Praia Del Sol zorgden voor de juiste vibe op deze vroege zaterdag avond.

De Subliem werd gehost door Storm en de Fantastique door The Sugar Club, deze opende ook hun deuren voor alle Magnifieke bezoekers. In de Wouter S stage werd snoeihard gedraaid. Het leek wel een illegale donkere kelder rave. Er werd flink gedanst en genoten.

Even romantisch uiteten in de Plaza voor de luxepoezen onder ons, of toch een broodje kebab naar binnen werken vanuit je luie reet? De Fooddelivery stond van 5 uur s’ avonds tot 4 uur s’ nachts paraat voor al je cravings. Lof it!

Om 20:00 uur was het weer tijd om het diepe in te duiken, nog een ballenbak rave A.K.A FEEST! De blokhut lag vol met ballen, tot aan de knietjes toe! Met heerlijke beats op de achtergrond voelde ik me weer als in kind in de ballenbak van de Mac! Met in plaats van chicken mc nuggets een biertje in de hand!

Terwijl La Fuente een snoeiharde set draaide in de Subliem, zette David Ghetto Café de Puinhoop op z’n kop en zorgde Oops Soundsystem ervoor dat de Fantastique helemaal uit zn plaat ging!

Tijd voor de laatste blokhutrave van de zaterdag. Holy Moly Alluminiumfolie! Wat een blokhutrave weer. Alles, van de muur tot het dak, de DJ booth en de Magnifiekers zaten vol met aluminium folie. De gekste creaties werden gevormd van de folie en zelfs de dj’s waren in stijl.

Derek Shots en Dansado & De Feestneger sloten de Party Plaza af in stijl en Puinhoop Kollektiv brak het hele café af met hun Final Weekend Tour!

Tijd voor een nieuwe after in weer een andere bungalow…. Laat ik hier geen woorden aan vuil maken 😉

Zondag
Zondag ochtend. Onze buurvrouw was jarig, en dat hebben we gemerkt. Ad Vies kwam namelijk verjaardag pakketjes brengen aan alle verjaardagsmagnifiekerssss. Met alle toeters en bellen, een megafoon, shotjes en taart. Dit soort dingen maken het naar mijn mening nou echt Weekend Magnifiek.

Lekker wakker worden met een potje Twister, even die kater eruit zweten. Of alweer door naar de laatste blokhut rave. De zonnebrillen rave. Om die magnifieke wallen te verbergen 😉 Tijdens deze rave kwam opeens The Pitcher als suprise acts de beste classics in de Hardstyle draaien. De sfeer zat er al vroeg goed in op deze zondag middag.

De poolparty was om 14:00 alweer geopend om lekker te badderen met inflatables, dit maal iets rustiger dan de zaterdag. Iedereen had het geloof ik goed bont gemaakt de zaterdag.

Maar niets was minder waar, want daar stonden om 16:30 alweer 240 Magnifiekers klaar voor de welgehete magnifieke Biercantus!! Iedereen had zich goed uitgedost voor deze middag, de tirol pakjes, bedrukte groepstruien, badjassen en hoofddeksels waren uit de kast gehaald om de blits te maken! De cantus begon zittend, maar het duurde nog geen vijf minuten of de halve kiet stond al op de tafels. Uit volle borst werden de beste hitjes meegezongen. Maar betrapte Ad Vies je dat je niet mee zong? STRAF! Adje uit je schoen, adje motorboot, je kon het zo gek niet bedenken of Ad Vies had het wel als opdracht bedacht voor je. Tussendoor ook nog even schrijven in het magnifieke vriendenboekje van Ad Vies, waar de vieste en gekste vragen werden beantwoord.

Na deze magnifieke Biercantus werd de Plaza omgetoverd tot een Deutsche Mittag met Immer Gerade House & een optreden van Otto Wunderbar. Alle deelnemers van de biercactus hadden de sfeer er al goed in zitten en toen de poolparty was afgelopen ging iedereen vanuit het zwembad in bikini en zwembroek door naar dit grote feest. Een grote chaos kan je wel zeggen.

De Subliem stage was in een spiegeltent wat ervoor zorgde dat de lichtshow ontzettend gaaf was. Childsplay & Billy the Kit maakte hier goed gebruik van.

Wouter S opende zijn Club Magnifiek voor de laatste keer voor alle trouwe magnifiekers die nóg een avondje wilde feesten. Disco Snolly Ging over van de poolparty naar De Fantastique en sloot hier samen met Keezus Christus en Team Disco Snolly het weekend af in stijl.

Weekend Magnifiek eindigde op de zondag avond met Benny Rodrigues in Club Magnifiek en Club Ondersteboven in de Party Plaza. Nog één keer HELEMAAL OP Z’N KOP met alle Magnifiekers die het tot zolaat hadden volgehouden.

Thanks Weekend Magnifiek & mede Magnifiekers. Wat wast het een machtig mooi Magnifiek weekend! Tot volgendjaaar! Bijzijn is meemaken lieverds xx

De organisatie is samen met Landal alweer bezig met een nieuwe data voor Weekend Magnifiek 2020.

Volg Weekend Magnifiek ook even op the Gram om de stories van het weekend te checken onder highlights: @weekend_magnifiek

 

28 maart 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter