Report: Welcome to the Future 2017

Report: Welcome to the Future 2017

De muziek in de toekomst is groots,  het weer is er wisselvallig en de mensen zijn er eensgezind. Afgelopen zaterdag vond de 11e editie van Nederlands mooiste dagfestival plaats: Welcome to the Future festival.
 

 
Welcome to the Future festival heeft zich de afgelopen jaren gekroond als niet-te-missen festival, kaarten raken dan ook standaard uitverkocht. De 40 minuten die velen afgelopen zaterdag door de regen moesten fietsen werd bij binnenkomst al snel beloond. Waar het Twiske normaal vooral een vredig wandelgebied voor bejaarden en gezinnen is, zijn de dagjesmensen deze zaterdag van een heel ander kaliber. Wandelschoenen maken plaats voor glitters, edelsteentjes en veertjes. Het uiterlijk van WTTF zelf was net als het weer, lekker afwisselend. Je kan dansen in een feestelijke circustent, bij een tent-size replica van de Wallen of natuurlijk bij de magistraal verlichtte technotent. Met de massale handgeschilderde mainstage laten de organisatoren (ID&T) zien hoeveel liefde, tijd en moeite ze bereid zijn om in dit festival te stoppen. Toch was alles wel erg in lijn met de aankleding van afgelopen jaar, en terugkerende bezoekers slaakten op veel plaatsen een zucht van herkenning.
 

 
Waar de techno stage doorgaans onze thuishaven is, waren wij dit jaar opvallend vaak te vinden bij de Amsterdam stage. Op deze stage draait Amsterdams eigen talent, waaronder Carlos Valdes, Steve Rachmad en Sandrien. Tijdens de set van Steve Rachmad kwam zelfs de zon even tussen de wolken door, perfect in combinatie met Rachmad’s klanken.

Een aantal meter links van deze red-light-district vond je tussen de bomen de Forest stage. Deze deephouse area was sprookjesachtig uitgedost en huisvestte zelfs een van de grote witte Sensation paarden. – Leuk! Ons verblijf bij de Amsterdam en Forest stage deed niets af aan de wederom fantastische visuals en sets op de Techno stage. Het geluidssysteem leek verbeterd ten opzichte van vorig jaar en vooral Chris Liebing deed hier zijn voordeel mee. De visuals doen aan alsof je jezelf al in de loods op de Elementenstraat waant en daarnaast was er overal in de tent weer genoeg ruimte om een dansje te doen.
 

 
In de veronderstelling dat Kölsch net als een aantal jaar terug weer op de Circusstage zou draaien pakten wij ‘per abuis’ een stuk van de set van Paco Osuna mee. Een foutje waar wij zeker niet wakker van zullen liggen. Al 20 jaar weet Paco Osuna met zijn creatieve en karakteristieke sets mensen te vermaken en ook afgelopen zaterdag wist hij alle voeten van de vloer te krijgen. Kölsch zelf stond een week eerder al op Melt festival en vandaag mocht hij de Main stage op Welcome to the Future betreden. Na zijn debuut album uit 2013 is de Deen mede door zijn unieke sound al snel uitgegroeid tot een van de terugkerende gezichten op festivals. Ook vandaag kwamen zijn bekende nummers weer goed bij het publiek aan.
 

 
De laatste uren vlogen voorbij en de meeste mensen eindigden bij Dave Clarke bij de Techno stage. Na zoveel danspasjes moesten wij best veel moed bijeen schrapen om dat stuk terug te fietsen. Toch heeft dit zijn voordelen want de lange file van touringcars ben je al snel voorbij. De avond eindigde hier nog niet want traditiegetrouw stond de Welcome to the Future after weer op de kalender. Dit alles kon de heimwee niet onderdrukken en wij kijken dan ook weer vol verwachting uit naar volgend jaar!

Welcome to the Future – bedankt!

27 juli 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter