Report: Welcome to the Future 2018

Report: Welcome to the Future 2018

Afgelopen weekend vond de 12e editie van het populaire festival WTTF plaats. Uit heel Nederland stroomde de fans richting recreatiegebied het Twiske naast Amsterdam. Op de fiets is het nogal een opgave om er te komen maar eenmaal daar kon het grote feest beginnen.

De line-up voor dit festival was dit jaar ronduit spectaculair te noemen. Met zeven stages en vele bekende DJ’s was het een walhalla voor de echte festival fan. Vooral de variatie tussen House en Techno was erg goed. De echte techno liefhebbers konden starten met de keiharde set van ROD in de grote Techno tent terwijl er op een andere stage een lekkere set door Gaiser werd gedraaid. Aan het begin van de avond zorgden Charlotte de Witte en Agoria voor een welkome wisseling van de wacht. De afsluiter op de Mainstage werd verzorgd door de welbekende DJ Pan-Pot. Dat hij bij veel mensen geliefd is was te zien aan het aantal mensen dat de show bijwoonde. Inmiddels was het donker en gaf de waanzinnige opbouw van deze stage net dat extraatje aan zijn show. Een betere afsluiting van dit festival hadden wij ons niet kunnen wensen.

wttf-festival-2018

Qua faciliteiten probeerden ze dit jaar een hoop te verbeteren. Dit ging helaas niet op alle vlakken goed. Wanneer je met de taxi of Uber het terrein wilde bereiken werd je op een ruime 30 minuten lopen van de entree afgezet. Ze hadden daarentegen wel shuttles rijden vanaf Centraal station die je voor de ingang af konden zetten. Gezien de drukte van vorig jaar was er niet alleen iets aan de logistiek veranderd. Er waren ruim 20% minder kaarten verkocht om de drukte bij eettentjes, de bar en toiletten te verminderen. Hoewel we nog steeds voor de toiletten moesten wachten (maar bij welk festival is dat niet zo?!) deed het festival helemaal niet druk aan door de ruime opzet.

Verrassend genoeg liep er weinig zogenoemd ‘Amsterdams volk’ rond. Je merkte ook gelijk bij de entree, door de enorme hoeveelheid touringcars, dat uit het gehele land mensen waren gekomen om een dag flink los te gaan. En deze mensen kwamen niet voor niks van heinde en ver. Het aantal stages, de line-up, goede sfeer en het prachtige weer waren alle kilometers meer dan waard. Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij!

Goed nieuws voor de echte WTTF fans! Volgend jaar zullen ze er een 3-daags festival van maken en kun je 2 nachten op een camping bivakkeren. Dus, SAVE THE DATE en zet 19 t/m 21 juli 2019 vast in de agenda.

welcome-to-the-future

25 juli 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter