Welcome to the Future festival

Welcome to the Future festival

Dit jaar bestaat Welcome to the Future tien jaar! Dit moest natuurlijk groots gevierd worden bij recreatiegebied ‘Het Twiske’ in Oostzaan. Nog geen half uur rijden vanaf Amsterdam. Ook bij dit festival was Festival Fans natuurlijk van de partij.

Om bij het festivalterrein te komen reden er pendelbussen vanaf station Amsterdam Sloterdijk, maar wij kozen ervoor met de auto te gaan. Een slechte keuze bleek achteraf, aangezien het vanaf de afslag Oostzaan al volledig vast stond.

Gelukkig kwamen we later aan op het festival en was het werkelijk heerlijk weer. Met een temperatuurtje van zo’n 26 graden en een lekker koud biertje was de lange reis snel vergeven. Ik vond het persoonlijk wel wat weg hebben van Amsterdam Open Air. Veel stages, tenten en je liep ook stukken door het bos. Hierdoor kwam je echt iedere keer op een nieuwe plek uit en stond je niet saai op een open veld.

Er was ook van alles te doen. Zo kon je eventjes naar de kapper, een leuke foto scoren uit een foto hokje of shoppen bij de verschillende kraampjes. Ook zag je veel mensen met verf versierde lichamen. Al met al was de sfeer erg gemoedelijk en was er plek om helemaal los te gaan of juist lekker te zitten en wat te eten of drinken. Er werd zowel house, techno als hardtechno gedraaid.

Omdat het zo warm was, was het natuurlijk belangrijk genoeg water te drinken. Gelukkig stonden er genoeg kraantjes bij de wc’s en waren er losse kraampjes waar de medewerkers het water speciaal voor je tappen. Helaas was het, net als op de weg, ook bij de wc’s erg druk. Voor een bezoekje aan het toilet stond je toch zeker wel 10 minuten in de rij.

WTTF2016_2

De stages waren allemaal in thema opgebouwd. Zo was er een tent met de naam ‘Amsterdam’. Deze stond vol grachtenpanden en zelfs het red light district werd nagebootst. Ook de circus tent was helemaal in thema hiervan. Dit zorgde er ook voor dat de tenten herkenbaar werden en je niet in de war raakte als je tegen je vrienden zei waar je was. Al deze decoratie werd gemaakt van gerecycled materiaal.

Verder is Welcome to the Future een groen festival met allemaal 100% organic food. Ook werd het terrein goed schoon gehouden. Opmerkelijk genoeg werd dit niet door mannen in een hesje met een prikker gedaan. Er liepen meisjes in leuke festivaljurkjes rond om op het festival zelf dingen op te ruimen.

Het hoogtepunt van de hele dag was toch zeker wel de afsluiter op de mainstage van Pan-Pot. Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord, maar wat draaide ze ongelooflijk goed. Het was eigenlijk een mix van alle muziekstijlen die op Welcome to the Future te vinden waren. Ik heb dan ook geen negatief woord over ze gehoord, iedereen ging los!

Pan-Pot (Sea You)

 

25 juli 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter