Report: Wicked Jazz Sounds Festival 2017

Report: Wicked Jazz Sounds Festival 2017

De derde editie van Wicked Jazz Sounds festival vond dit jaar weer plaats bij de karakteristieke NDSM werf. Het festival beschrijft zichzelf als een ontdekkingstocht langs de grenzen van funk, soul, afro-beat en hip hop. De knusse sfeer en swingende beats zorgden ervoor dat het ondanks het overwegend bewolkte weer, aanvoelde als een warme zonnige dag. Jong en oud vond een manier om zichzelf te vermaken. Zo was er een jongetje van 10 wat vanuit een ‘rakket’ samen met papa enthousiast over het festivalterrein uitkeek. Terwijl er bij de NIGHTCARE stage een opa de jeugd een masterclass shuffelen gaf. Ondanks de leeftijdsverschillen was het publiek eensgezind. Wicked Jazz festival bezoekers zijn pure muziekliefhebbers, en anders dan bij andere festivals waren de voetjes hier constant van de vloer.

Als vaste reporters bij festivalfans vind je ons meestal vooral op techno festivals. Een uitstapje naar een festival met een programmering vol jazz, funk en soul was voor ons dan ook een primeur. Meteen bij binnenkomst werd duidelijk dat we hier wel aan zouden kunnen gaan wennen. Kris Berry zette een loepzuivere performance neer in een optreden wat ondanks de kracht van de muziek erg intiem was. De NIGHTCARE stage was met alle gebedsvlaggetjes de meest kleurrijke en knusse stage van het festival. En ook de opvolger van Kris Berry, Moods, heeft hier een plekje in ons hart gekregen.

De indoor stage verklaarde de ‘wicked’ in de festival naam. Met een constante glimlach moesten wij hier steeds een beetje wennen aan de jazzy sound van onder andere LEFTO. Naast de stage kon je ook nog je vinyl collectie aanvullen (geen idee alleen waar we die gekochte platen konden laten…). We hebben nog niet veel negatiefs over dit festival kunnen melden. Het is ook vrij onmogelijk, de mensen waren lief, de wc’s de schoonste op een festival óóit en de frietjes met stoofvlees waren heerlijk! En om dit alles nog eens extra kracht bij te zetten, je kon voor 1,5 muntje speciaalbiertjes halen!

Het hoofdpodium kwam vooral los toen de ‘huisband’ Wicked Jazz sounds aantrad. Alle bezoekers volgden als trouwe volgers de opdrachten van de frontzangeres op en dansten van links naar rechts, iedereen was in sync met de muziek. Groots kondigden ze daarna geheel terecht de (drum)legende Tony Allen aan. Afsluiter op deze stage was zeker in omvang nog groter, Jungle by Night zagen wij al eerder en heeft het festival waardig afgesloten. Met onze nieuw gemaakte vrienden liepen we vervolgens naar het pontje om met heimwee weer voet aan de –centrum- wal te zetten.

Volgend jaar zijn wij hier hoe dan ook weer bij, en misschien al wel eerder bij een van de vaste clubavonden in de Sugarfactory! Wicked Jazz Sounds, bedankt voor de mooie dag

28 juni 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter