Report: Wild und Frei festival zondag

Report: Wild und Frei festival zondag

Zaterdag 2 en 3 augustus vond Wild und Frei festival plaats in het Diemerbos. Festival Fans was er zondag 3 augustus bij om verslag te doen!

Het werd gehouden in het kersverse festival terrein het Diemerbos, nog nooit eerder werd er een festival georganiseerd in het bos. Het is een mooie locatie om een festival te organiseren, alleen qua bereikbaarheid valt het een beetje tegen. Ging je niet met de pendelbus maar met het openbaar vervoer dan moest je minimaal 20 minuten lopen. Ging je wel met de pendelbus dan moest je alsnog ongeveer 6 minuten lopen, opzich prima te doen alleen koste de pendelbus 4 euro per rit. Dus ging je heen met de pendelbus en terug ook, dan koste je dat 8 euro. Wat ik persoonlijk wat veel vind voor een pendelbus.

Bij aankomst gingen we eerst voor het gebruikelijke rondje, kluisje, muntjes en de wc. Kluisjes waren er in 2 formaten, een normale en een grote. Een groot kluisje koste 8 euro + 5 euro borg wat ik zelf veel geld vind voor een kluisje. Wel paste hier 2 rugtassen in dus eventueel kan je een kluisje delen. Een muntje koste 2,70 en zo als altijd koste bier en frisdrank 1 muntje, een flesje koste 1,5 muntje, maar je krijg hier wel de dop erbij wat erg fijn was, ook kon je bekers met ijsklontjes halen bij de bar (gratis) wat ook lekker verkoelend was! De wc’s waren gratis, er was alleen geen stromend water, wel was er handgel om je handen weer schoon te krijgen. De wc’s waren schoon en er was constant wc papier, alleen stonden ze niet heel erg strategisch opgesteld als je aan de andere kant van het water stond te dansen en naar de wc wilde moest je helemaal om het water heen lopen om naar de wc te kunnen gaan, zonde van de tijd.

plattegrond

Het festival was niet helemaal uitverkocht wat eigenlijk heel fijn was voor de bezoekers. Er was constant genoeg ruimte om te dansen, en om te relaxen, er waren verschillende plekjes waar je lekker kon bijkomen op banken en zitzakken. Ook was het eten erg goed!

Wild und Frei had voor mijn gevoel een beetje een hippie/zigeuners vibe wat ik zelf erg leuk vond. De aankleding was simpel, niet te veel ‘bombarie’, maar leuk gedaan, het paste perfect bij het beeld wat de organisatie neer wilde zetten. Er liepen danseressen rond in zigeunersoutfits en dames die aan het hoelahoepen waren wat een erg leuk sfeertje creëerden.

Er waren verschillende stages waar voor ieder wat leuks was, mijn persoonlijke favorieten waren de plak stage en de wild un frei stage. Op de mainstage; Wilde Renate werd naar onze mening niet ‘ruig’ genoeg gedraaid, wat voor overdag prima is, maar als afsluiter wilde we het toch liever iets duisterder hebben.

Wat voor mij een verassing was was Auntie Flo (live) deze dj draaide heerlijk dromerige, spacende maar wel dansbare muziek wat perfect was voor de setting. de mensen die in het gras zaten konden van de zon en de muziek genieten en de mensen die zin hadden om te dansen hadden voorin het enorm naar hun zin.

Wild und Frei festival (zondag) was een heerlijk zondags festival waar een relaxte vibe hing, je merkte dat het een zondag was maar toch werd er flink gedanst!

was jij ook aanwezig op Wild und Frei? de Zaterdag of de Zondag? En hoe heb jij het ervaren? Laat het weten in de comments!

5 augustus 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter