Report: Wildness Festival 2014

Report: Wildness Festival 2014

Zaterdag 17 mei, Wildness Festival, de eerste editie van dit festival werd gehouden bij de Wijthmenerplas te Zwolle. Een festival wat al mijn verwachtingen heeft overtroffen… In eerste instantie waren die namelijk niet super hoog. Nieuw festival, voor het eerst georganiseerd, in het noorden van het land, het weer zat een week van te voren ook niet echt mee, onze bus vanuit Groningen die geannuleerd werd wegens te weinig aanmeldingen, en de ‘aanwezig’- meldingen op Facebook leken eerst uit te blijven. Vrijdagavond gaf internet het weer voor de bewuste zaterdag toch een 9, en dus zijn wij zaterdagochtend op pad gegaan richting Zwolle om eens een kijkje te gaan nemen. Eenmaal op station Zwolle aangekomen kon je met een pendelbus naar het festivalterrein, hiervoor moest je een kaartje kopen die in de voorverkoop €5,-, en ter plaatse €8,- kostte. Na de redelijk strenge controle bij de ingang konden wij door. Hier liepen al meteen leuk verkleedde dames van het festival zelf rond, en reed er een treintje rond vol met feestvierende mensen en een DJ aan boord. Ook vond je hier al wat kassa’s voor munten en hier kon je voor €11,00 een kluisje huren. Waar het om 14:30 nog mee leek te vallen met de drukte, was het tegen 15:30 opeens heel druk, maar wel gezellig druk.

Aan de linkerkant van het terrein vond je drie area’s met de wat hardere stijlen. Zo was er de Superbash Mainstage, een Hardstyle area met namen zoals Wildstylez, Coone, Angerfist, Ran-D, Psyko Punkz en nog vele andere. Bij deze Mainstage was het constant druk en er hing een heel prettig sfeertje. Het podium zag er niet super speciaal uit, het geluid was daarentegen goed, en toen de avond viel werd het mooier met lichten en lazers. Het werd alleen pas tegen een uur of tien donker, dus voor de lichten moest je wel even geduld hebben. Ik vond vooral de optredens van Psyko Punkz en Ran-D heel gaaf. Misschien kwam dit wel omdat deze beide optraden toen het donker was en de show dus extra indrukwekkend was met de lichten etc. Het was hier aan het eind van de dag echt wel gezellig druk en de sfeer was echt top, iedereen genoot zichtbaar. Om 00:00 sloot het hier af met vuurwerk.

Superbash avond lazer

Foto: Facebook Wildness
 

Naast deze mainstage stond een tent genaamd Freestyle Maniacs. Hier draaide namen als Ruthless, Darkraver, LNY TNZ en nog vele andere. Tegenover deze tent vond je weer een andere tent en wat was de Superbash Raw, hier kon je los gaan op Deepack, Zany vs Titan etc.

Aan de rechterkant van het terrein kon je terecht als je niet echt van hardstyle etc. houdt. Hier vond je de Lipgloss Mainstage, het podium was niet super indrukwekkend, maar het zag er leuk uit, het geluid was hier ook top en lekker hard. Hier vond ik het hoogtepunt persoonlijk toch wel het optreden van Yellow Claw, die er toch altijd wel een feestje van kunnen maken. Verder kon je hier genieten van Mightyfools, Lucien Foort, Shermanology en nog andere. Tegenover het podium was een soort van berg, en door het lekkere weer gingen hier heel veel mensen lekker in het zonnetje zitten en genieten van de muziek. Boven aan de berg stonden heel veel fijne banken en was hier de mogelijkheid om een waterpijp te roken. Toen de avond viel was ook hier een lichtshow met als afsluiting om 00:00 een vuurwerkshow.

Lipgloss avond 2

Foto: Facebook Wildness
 

Verder op dit stuk was nog een tent te vinden genaamd Cannonball, met optredens van FeestdjRuud, Billy the Clit, Dyna en nog diverse andere. Hiernaast was een kleine tent ‘Radio de Roze Panter’. Hier werden ieder uur andere dingen georganiseerd en op een grappige manier uitgevoerd, zoals het rad van fortuin, het Duitse kwartiertje, cowboys & indianen rodeo, en zo nog een paar andere. Voor de techno liefhebbers was er een donkere ‘hal’ genaamd Deep Techno. Een andere stage, bij een stukje strand, genaamd Salsa Plaza was in het begin geen kip te vinden. Maar op een gegeven moment werd het toch nog gezellig druk. Hier kon men Salsalessen etc. volgen. Ook was er nog een knutseltafel voor de creatievelingen onder ons. Voor ieder wat wils dus.

De organisatie van Wildness Festival was echt super geregeld. Alles zag er super verzorgd uit en het was ruim opgesteld. Persoonlijk vond ik de scheiding van stylen goed + de aanwezigheid van twee mainstages. Maar toch bleef alles door de aankleding wel één geheel. Bij de bar hoefde je eigenlijk nooit te wachten, omdat er gewoon genoeg gelegenheden waren om drinken te krijgen. Voor een munt betaalde je €2,50, maar voor de mensen met Earlybirdtickets waren er al 6 munten inbegrepen. Er waren overal op het terrein ook punten waar je munten bij kon kopen. Bier en fris kostte 1 munt, wijn en water 1,5 en mix 2,5. De wc’s op het festival waren gratis en volop aanwezig. Deze werden schoongehouden en het wc papier werd constant bijgevuld. Er was wegens het mooie weer ook een ‘insmeerbar’, waar ik, en vele andere met mij, toch zeer dankbaar voor waren. Ook waren er punten waar je gratis deo en opfrisdoekjes kon gebruiken, echt helemaal top! Eetgelegenheden waren er ook genoeg, van pannenkoeken tot chinees, voor ieder wat wils. Je kon ijsjes halen bij de ‘Raketbar’, en voor de liefhebbers was er ook een Smoothie- en fruitbar aanwezug. Toen de avond viel werd het hele festivalterrein gezellig verlicht door lichtjes en kampvuurtjes, om jezelf aan op te warmen. Een puntje van kritiek vond ik het feit dat er geen waterpunten waren op het festival. Je kon je dus nergens even opfrissen met water, en met temperaturen als deze zaterdag vind ik dat toch wel belangrijk. Bij de wc’s was alleen desinfecterende spray beschikbaar.

Al met al vond ik Wildness Festival echt helemaal top, en het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ik zou zeggen, tot volgend jaar!

wildnessss

Foto: Facebook Wildness

19 mei 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter