Report: WiSH Outdoor 2014 Zaterdag en Zondag

Report: WiSH Outdoor 2014 Zaterdag en Zondag

Datum: zaterdag 5 en zondag 6 juli
Locatie: Beek en Donk
Kosten: Passe-partout (zaterdag / zondag) €55,-

Omdat een weekend pas als geslaagd weekend bestempeld kan worden na het brak wakker worden op zondag of maandag, nagenietend van een geslaagd festival, heb ik de eer gehad twee dagen aanwezig te mogen zijn op Wish Outdoor Festival in Beek en Donk. Aangezien dit festival meestal gelijktijdig plaatsvindt met Sensation White was het mij nooit eerder gelukt dit feest te bezoeken. Mede door de goede verhalen van vrienden, (“misschien wel het gezelligste feest van 2013”) besloten om dit jaar de kaarten van Sensation White weg te doen en het vermaak dichterbij huis te zoeken. Ondanks het slechte weer en het Nederlands Elftal dat moest voetballen waren de verwachtingen vooraf hooggespannen.

Binnenkomst
Aangezien dit festival redelijk in de buurt ligt hadden we ervoor gekozen gebruik te maken van de pendelbus. Deze vertrok om het uur op verschillende tijdstippen. Dit zorgde voor extra gemak, kon iedereen van de groep vertrekken wanneer het geschikt uitkwam en verzamelde we met de gehele groep binnen. Aangezien wij met de eerste bus gingen betekende dit geen wachtrijen bij de ingang, fouillering, munten, kluisjes en dergelijke. De muntprijs was wel vervelend met €2,60. Dit betekende dat het niet mogelijk was met een heel bedrag munten te halen en leverde vaak problemen op omdat de mensen achter de kassa’s geen rekenwonders bleken.

Podia
Het eerste wat opviel tijdens een rondje te hebben gelopen over het festival terrein was de pracht van podiums bij de Devoted & Dedicated Mainstage. Hier zat duidelijk veel vakmanschap in en zorgde direct voor het echte feestgevoel. Dit waren dan ook de twee mainstages waar de meeste mensen zich bevonden in de loop van de dag. Bij het Devoted podium stonden bekende namen zoals Chuckie, Dyro en Sander van Doorn. Ook Eindhovens trots La Fuente (“de man met de mega afro) was geboekt om zijn plaatjes te draaien. Bij de Dedicated area werden de hardstyle liefhebbers verwend met acts van Code Black, Brennan Heart, Hard Driver en B-Front. De andere podiums stonden verschillende soorten house centraal en er was nog een area voor de raw hardstyle liefhebbers.

Organisatie
Om de bezoekers te vermaken waren er voldoende activiteiten te doen. Zo was er een chill area, een springkussen (waar van een meter of 8 naar beneden gesprongen kon worden), TV schermen waar voetbal gekeken kon worden en voldoende eettenten. Voor mijn gevoel heb ik ook nergens lang hoeven wachten op eten of drinken. Wel heb ik gehoord dat de doorgangen bij de wc’s veel te krap waren. Dit leverde soms benauwde momenten op. Het springkussen zag er wel leuk uit maar ik had meteen mijn bedenken bij de risico’s hiervan. Mij is ter oren gekomen dat het ook keer fout is gegaan en een jongen met de ambulance werd afgevoerd na een botsing met de grond. Hopelijk vielen de uiteindelijke verwondingen mee. Wel moet de organisatie een afweging maken hoe slim het is een activiteit aan jongeren aan te bieden terwijl deze drinken en daardoor misschien de risico’s minder in acht nemen. De organisatie heeft er naar mijn mening wel een goede keus aangedaan tv schermen te regelen. Natuurlijk sta je op een muziekfestival en geeft een gedeelte van de mensen niet veel om voetbal. Maar door de mogelijkheid aan te bieden konden de mensen die het voetbal wel wilden zien genieten van de wedstrijd. Doordat de wedstrijd pas na de verlenging werd beslist ging dit wel ten koste van het aantal uren muziek.

Muziek
Muzikaal waren op deze dag mijn hoogtepunten Outbreak en Delete die een knalset draaide in de raw area. Jammer genoeg draaide delete tijdens Nederland – Costa Rica waardoor er maar een select gezelschap was te vinden. Andere aanraders om een keer te bezoeken Code Black, Hard Driver en B-Front. B-Front sloot af op de Dedicated Mainstage. Na de winst van Nederland was het een mooi gezicht hoe iedereen losging en blij was. De vele oranje shirts en attributen werkte ook sfeer verhogend. De set van B-Front zorgde voor een waardige afsluiting van mijn eerste dag Wish!

Zondag 6 juli
Om na een festivaldag uit bed te komen is soms wat lastig. Maar niet als er haast gemaakt dient te worden voor dag twee. Op het programma stonden verschillende live acts zoals Nielson, Gers Pardoel en The Opposites maar ook voldoende dance acts als Vato Gonzalez, The Jillionaire (Major Lazor), Bassjackers en D-Wayne.

Op deze dag was er geen minimumleeftijd vastgesteld. Hierdoor waren er veel kinderen met ouders aanwezig. Dit leverde wel gezellige taferelen op. Wat is namelijk mooier dan met je kind een muziekevenement bezoeken. Niks was te gek. MC DV8 die de kinderen op het podium liet MC’en of zelfs draaien alles kwam de sfeer te goede en leverde de kinderen een prachtervaring op. Jammer genoeg begon het op een gegeven moment wel echt te storten. Hierdoor moest iedereen snel een droge plek zoeken om niet helemaal doorweekt te raken. Na de regen moest iedereen weer even zijn best doen om erin te komen. De afsluiting om de mainstage met The Opposites was niet helemaal geschikt voor kinderen. Deze heren staan garant voor een feestje met deadwalls, circle pits, een hoop gespring en geduw. Voor de jongeren natuurlijk geweldig maar voor de kleine kinderen niet geschikt de voorste plekken op te zoeken.

Conclusie:
Wish Outdoor is een festival voor jong en oud waar iedereen van zijn eigen muziek kan genieten. De aankleding was geweldig en de geboekte acts zeker de moeite waard. Enige minpuntje was misschien de muntprijs, de drukte bij wc’s en de regen. Al met al was het een geweldig weekend en zeker een aanrader voor degene die er dit jaar niet bij konden zijn om alvast in de agenda te noteren voor 2015!

10 juli 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter