Report: WOO HAH! X Rolling Loud 2022

Report: WOO HAH! X Rolling Loud 2022

Voordat ik begin wil ik even vermelden dat dit zonder grappen mijn mooiste weekend ooit is, die ik  tot nu toe heb mogen beleven man! Ik heb alle drie de dagen mogen genieten van dit festival,  inclusief het overnachten op de camping. Voor mij was dit niet alleen de eerste keer WOO HAH!,  maar ook mijn eerste keer op een festivalcamping. Ik heb genoeg meegemaakt kan ik zeggen haha. Hieronder geef ik jullie een inkijkje over hoe ik dit hiphop festival heb ervaren.  

We waren vrij laat op de camping, dus we hadden een plekje kunnen bemachtigen die vrij ver  achteraan op de camping te vinden was. We waren daarom dolgelukkig met onze inklapbare  bolderkar! 

De vriendin waarmee ik ging is ook geen kampeerster, dus we hadden allebei geen ervaring. Het  meest opmerkelijke vonden wij, dat we de tent zelf konden opzetten. Het opvouwbare tafeltje  kregen wij dan weer niet in elkaar gezet haha, gelukkig zaten we naast aardige buren die ons hielpen wanneer dat nodig was! Verder wil ik nog even vermelden dat de sfeer op zo’n camping zo intens gezellig is! Iedereen is vrolijk en helpt elkaar wanneer dat nodig is. Echt mooi om te zien.  

Er viel trouwens heel veel te zien. WOO HAH! is een hiphop festival. Een van de grootste van Europa. Er waren daarom ook veel buitenlanders te vinden op de camping en het festivalterrein.  Voornamelijk veel Belgen naar mijn idee. Daarnaast zag je alle soorten kleding die je maar kan bedenken. Van kort en strak naar de zo groot mogelijke baggy kleding die je kan dragen. Iets wat ik  persoonlijk heel erg waardeer. Lekker jezelf kunnen zijn en aan de hand van je kleding jezelf  kunnen verwoorden, zonder dat je iets hoeft te zeggen. Dat was bij de meeste outfits dan ook zeker zo. En of mensen elkaar judgen? Nee, dat gebeurt hier dus helemaal niet! Daarnaast zagen we niet alleen veel, we roken ook enorm veel. Wat we roken? Ja enorm veel wiet haha. Wij rookte zelf niet,  maar ik zou het zo geloven als we er stoned van zijn geworden . Nee grapje, dat is overdreven,  maar ik weet zeker dat er op geen een ander Nederlands festival zoveel gesmoked wordt. Of dat erg  is? Nee joh, de sfeer was perfect, iedereen was tevreden en je merkte dat iedereen voor hetzelfde kwam. De dikste hiphop artiesten van het moment checken en de te gekke sfeer beleven. 

Vrijdag 

Wij braken het festival af met de show van ADF Samski. Dit speelde zich in de Waterfront Stage af.  Een overdekte tent, waar iedereen het natuurlijk mega warm had, omdat er veel te veel mensen  waren die hem graag wilde zien optreden. Dat snap ik wel, want deze man heeft echt energie zeg! Vooral bij No Hook III bewoog heel de vloer mee.  

Daarna zou ik dus voor het eerst een grote buitenlandse rapper te zien en te horen krijgen, namelijk  Playboy Carti. We waren op tijd en konden nog mooi vooraan in het midden aansluiten. Achteraf hebben we daar echt grote spijt van gehad. Toen het optreden eenmaal begonnen was, werd het al snel veel te druk en werd er een grote groep, waaronder wij, verdrukt tussen alle mensen. Ik kan af en toe overdrijven, maar dit was zonder grappen een van mijn angstigste momenten die ik heb meegemaakt. Ik besefte even hoe de mensen zich op Astroworld moeten hebben gevoeld, en dat zal nog wel 10x erger zijn geweest. Het enige waar ik aan kon denken is dat ik de vriendin waarmee ik was niet te ver uit het oog zou verliezen en dat ik niet mocht vallen. We waren blij dat jongens om ons heen ons overeind hebben kunnen houden en iemand ons mee naar de buitenkant heeft meegenomen, anders was de eerste dag waarschijnlijk minder leuk afgelopen voor ons. De rest van de Amerikaanse shows hebben we op een wat grotere afstand bekeken, dit vonden wij het niet waard om nog een keer mee te moeten maken haha. 

Maar goed, dit negatieve moment was ook het enige negatieve moment dat ik op dit festival heb ervaren. Wij sloten de avond af met Trippie Redd. Ik vond dit een van de dikste optredens deze  editie. Iedereen ging er vol voor en sprong en zong mee met de rapper. Ik krijg nu weer kippenvel als ik alle video’s terugkijk op mijn mobiel. Wat ik ook heel schattig vind, zijn de twee meisjes die je op al mijn video’s boven de muziek uit hoort schreeuwen. Dit waren pas echte fans zeg haha!

Zaterdag 

Op zaterdag genoten we op de camping eerst van ons tomaten crème soepje en van broodjes  knakworst. HEEEERLIJK zeg, dat is nog eens lekker wakker worden, alhoewel we niet echt wakker  hoefde te worden, omdat we nauwelijks een oog dicht hebben gedaan. Een of andere motor was de hele nacht aan het gassen. Ohnee, dit was een van de buren om ons heen, dit bracht snurken wel  echt even naar een ander niveau. Maar ach, als dat het ergste is, dan valt er niets te klagen.  

We begonnen de dag bij de Snipes Stage, voor het optreden van Sor en het Sorkest. De eerste  Nederlandse hiphop artiest die ooit een orkest mee heeft genomen. De show was heel erg vertraagd, doordat de soundcheck van Roddy Rich was uitgelopen, maar Sor heeft dit zeker weer rechtgetrokken. Eerst de mooie noten en tonen van het orkest beluisteren en eindigen met zijn welbekende bangers.  

Ares wil ik ook even benoemen. Dit was de eerste keer dat ik hem in het echt mocht zien en ik was dankbaar dat dit eindelijk kon. Hij trok het publiek mee en uitte zijn gevoelens zelf nog even. Dat het mentaal weer een stuk beter met hem gaat. Zoiets raakt mij dan toch wel. Vooral als je hem ziet genieten op het podium. 

Baby Keem en Roddy Rich waren beide echt top. Wij stonden wat verder naar achteren, maar ik weet zeker dat als je verder vooraan hebt gestaan, je constant moest springen. De sfeer was heel  nice! Bij Jack Harlow was zijn stem minder goed te verstaan. Dit door de bas die veelte hard rond dreunde bij de Forest Stage. Dave had echt een geweldige show, ondanks dat ik totaal niet van de  Engelse rap ben. Het lichtwerk zat fantastisch in elkaar en hij probeerde ook echt te connecten met het publiek. Een van mijn favorieten van vandaag.  

Mijn echte favoriet was een dj van eigen bodem, namelijk Trobi! Hij bleef maar met suprise acts  komen. Eerst Jacin Trill, een rapper die de laatste jaren helaas niet meer heel vaak op het podium te vinden is. Ik, en vele andere waren dus dolgelukkig toen hij het podium op kwam gerend. Van mij mag hij weer veel vaker te zien zijn! Daarnaast kwamen QLash en Blacka, Broederliefde en Poke nog optreden. Ik heb gewoon letterlijk niet een minuut stilgestaan in deze 1,5 uur.  

Terwijl we het pokkeneind terugliepen naar de uithoek van de camping besefte ik ineens dat het alweer bijna voorbij was. De laatste dag moest nog aanbreken, maar we waren al over de helft. Dit  ging veel te snel, echt te snel.  

Zondag 

De nachten duurde in verhouding het langste, maar we hadden nacht 2 overleefd en gingen voor de laatste keer naar het festivalterrein. Nog snel onze drank opdrinken voor we door de festival  poortjes liepen. Meteen door naar de Snipe Stage, want we waren al te laat voor Frenna. We konden de show al horen toen we vanuit de camping naar het terrein liepen. Terwijl mensen nog een  verkoelende duik namen, zagen en hoorden wij in de verte al de lekkerste dansbaarste tunes van het moment. Ik ben pas al naar zijn concert geweest in de AFAS Life, dus ik wist al een beetje wat ik kon verwachten. Dit concert stond in mijn top 3 favorieten concerten, dus je snapt wel hoe het publiek  zich heeft gevoeld tijdens de show op de mainstage! Polo G moesten we ook even checken en natuurlijk zijn we losgegaan op zijn klassiekers. 

Yade Lauren wil ik even apart uitlichten. Vrouwen worden in de hiphop scene helaas nog steeds niet als gelijkwaardig gezien. Er zijn daarom ook maar weinig vrouwen die het in deze game zo hoog schoppen. Yade Lauren is hier een van en zij mocht op de Forest Stage optreden. Persoonlijk vind ik dat ze een plek op de Mainstage verdiend, want deze vrouw kan echt zingen. Veel rappers gebruiken bakken met autotune om goed te klinken, wat ook helemaal niet erg is, maar Yade heeft echt een talentvolle en pure stem. Het raakt me elke keer weer als ik haar hoor. Bij het nummer Papa kon ik me even niet meer inhouden en moest ik wat tranen laten lopen. Dat vond ik rot hahaha, maar dit is  wel wat ze met mij doet. Yade Lauren laat haar muziek echt binnenkomen bij de luisteraars. Daarnaast was haar outfit ook weer helemaal on point en kwam Kevin ook nog als surprise act wat nummers met haar zingen. Hopelijk mogen wij haar volgend jaar weer terugzien op WOO HAH!,  maar dan op de SNIPES Stage!

We hebben het festival beëindigd bij J Cole. Hier stonden veel liefhebbers te genieten van zijn show bij de SNIPES Stage. De lichtshow wisselde af met wat vuurwerk. Voor ons wat dit het juiste moment om terug te gaan naar de camping. Je moet op je hoogtepunt stoppen toch?  

Ik zou zo graag willen dat jij, de lezer, ook kan voelen wat ik heb gevoeld. Dat ik het een beetje over heb kunnen brengen via dit verslag. Die intense geluk kriebels die deze dagen door mijn lijf raasde. Het was echt het mooiste weekend dat ik heb beleefd en ik ben blij dat ik eindelijk naar zo’n groot hiphop festival heb kunnen gaan. Hier zat ik echt op mijn plek, dat is deze dagen wel gebleken.

 

7 juli 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter