Report: ZeeZout Festival 2016

Report: ZeeZout Festival 2016

Het duo en tevens brein achter ZeeZout, Stijn Ceelen en Glenn Schonewille, zitten niet stil. De strandfeestjes die ze vijf jaar geleden begonnen te organiseren voor vrienden zijn nu een landelijk en internationaal begrip.

Het tweede zomerfestival was een feit op zaterdag 3 september 2016. Met een locatie, het Diemerbos, op ideale afstand. Voor alle hippe Amsterdammers makkelijk te bereiken op de fiets, maar ook voor alle mensen van ver goed te doen met de shuttlebus of het openbaar vervoer.

Een van de laatste festivals dit seizoen op mijn lijstje en een festival waar mijn vrienden al sinds het winterfestival Zeezout naar uitkijken. Vorig jaar hadden Stijn en Glenn al hun favorieten bij elkaar gebracht, een kleine geschiedenis van het vier jarig ZeeZout bestaan. Dit jaar is de sound hetzelfde gebleven maar zijn grotere artiesten aangevuld met nieuwe minder bekende artiesten!

Een van de grotere artiesten, DJ Harvey, maakte het waar en liet de houten planken op en neer bouncen met disco classics. Als grootste Let me Down Easy – Rare Pleasure. Optimo draaide klassiekers en kreeg heel het publiek mee met held Bob Marley en Pet Shop Boys. ‘Yes, you are always on my mind, Optimo!! ZeeZout groeit maar probeert de massaliteit te vermijden. Mocht je je vrienden toch kwijtgeraakt zijn en door de bomen het Diemerbos niet meer zien, je trof ze dan waarschijnlijk bij afsluiter Beesmunt soundsystem.

Heel intiem was de tweede editie van het festival niet meer met alle hordes ZeeZout fans en de grootte van het terrein! Maar dat geeft niet, wij zijn volgend jaar graag weer van de partij!

Kun je net als ons niet zo lang wachten, ADE en 4 maart 2017 staan ook op de ZeeZout planning!

7 september 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter