Report: ZeeZout Festival 2019

Report: ZeeZout Festival 2019

We hielden ons hart vast, een nieuwe locatie voor alweer de 5de editie van Zeezout dit jaar? Maar Blijburg was toch zo’n magische plek aan het strand? Dat klopt als een bus, maar ik kan je verzekeren dat ze er dit jaar niet op ingeleverd hebben. Want eenmaal aangekomen bij de Tuinen van West bleek dit een waar pareltje. Een combinatie van oude en nieuwe landschappen, romantiek en rafelrandjes is dit een locatie om in te lijsten.

Ruimtelijke inrichting en gemixt publiek
Wat meteen bij binnenkomst opviel, is dat het niet aanvoelde als een overvol festival afgeladen met feestvierders; sterker nog, je kon heerlijk van de ene stage naar de andere lopen zonder elkaar onderweg kwijt te raken. Voor mij een dikke plus. Verder verschilt de leeftijd van het publiek erg; van jonge, energieke studenten tot liefhebbers van eind 40 waren aanwezig. De rijen bij de kluisjes en de bar waren minimaal wat zorgde voor een snelle doorstroom. Aan de bar krijg je een recyclebare cup die je aan het einde van het festival weer inlevert voor een nummertje die je kunt gebruiken bij de Zeezout loterij (vanaf vandaag kun je op de Facebook pagina checken of je wat gewonnen hebt).

5 stages
Na ons eerste biertje aan de bar waren we klaar om een ronde te lopen en het festivalterrein te verkennen. Bij de Main stage, ‘The Arena’, die tegen een erg mooie heuvel aan lag (je hebt goed overzicht over het hele terrein), werd meteen al sterk gedraaid door Philou Louzolo. Hij staat bekend om zijn tropische house geluid wat zorgde voor lekkere vibes en een swingende menigte. Zelfs de zon brak lekker door; dit is precies waar ik voor had getekend. Na een uurtje te blijven hangen liepen we een rondje langs de andere stages die allen een stuk kleiner waren dan de Main. Een stukje knusser zelfs. Een leuk detail was dat op de beats van Identified Patient een stel skateboarders op de halfpipe ernaast hun tricks vertoonden.

zeezout-report

Foto: Pierre Zylstra

Hunee’s onemanshow 

Na een aantal biertjes bij deze plek was het toch echt tijd voor ‘The Discotheque’ stage waar de grote Hunee aantrad(!). Met zijn obscure disco, boogie house en Afrikaanse muziek zette hij de hele tent op zijn kop van 19:00 tot 21:00 uur. Het hoogtepunt van de dag was dat wij zelfs even backstage mochten genieten van zijn kunsten. Wat. een. knaller. De laatste uurtjes van het festival zijn we terug gegaan naar de Main waar Mall Grab alles uit de kast haalde. We keken om ons heen en zagen opeens allerlei kleurrijk verlichte kunstwerken tegen de heuvel aan staan. Dit zorgde voor een hele warme en gezellige sfeer. Na nog twee uurtjes dansen waren we vermoeid maar voldaan. We pakten onze fietsen om richting Amsterdam Zuid ons bed op te zoeken. Al met al was het een heerlijke dag dankzij de organisatie van Zeezout en het fijne zonnetje!

Ben jij nou enthousiast geworden van dit verslag? Koop dan nu alvast je kaarten voor Zeezout ADE op 17 oktober voordat het te laat is! Wij zijn er in ieder geval weer bij. En wil je je alvast aanmelden voor Zeezout Festival 2020? Dat kan hier.

zeezout-closing

Foto: Pierre Zylstra

Header foto: Tim Buiting

11 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter