Review: Alpine Partyplug

Review: Alpine Partyplug

Op Graefenthal Klooster Festival mocht ik namens Festivalfans.nl de partyplugs van Alpine uitproberen. Als regelmatig festival bezoeker kom ik vaak in contact met gehoorbeschadigende geluidsniveaus en heb ik eigenlijk nog nooit eerder oordopjes gedragen. Stiekem hield ik mijzelf er nooit mee bezig, de ruis in de oren leek na verloop van tijd een normale kater bijkomstigheid. De realiteit is anders. Na een nacht uitgaan raken je oren overbelast, en veel jongeren hebben zelfs last van blijvende oor suizen. Ik wil mijn oren graag beschermen hiertegen maar wil eigenlijk niet dat dit de beleving van de muziek onder doet. Positief ingesteld nam ik de oordoppen mee naar het festival en testte ze op verschillende plekken/momenten van de dag.

Wat gelijk opviel is dat de oordoppen zeer comfortabel zitten, ze sluiten perfect aan en blijven ook goed de hele dag in je oor zitten. Wel is het belangrijk dat je ze goed inbrengt, dit doe je het beste door het meegeleverde hulsje te gebruiken. Met de hand is het iets lastiger de dopjes diep genoeg in je oor te krijgen. De eerste paar uur droeg ik de doppen tijdens gesprekken met vrienden op rustigere gedeelten op het festival. Naast de stages in het gras, voor de tent en bij de eetkraampjes. Wat mij verbaasde is dat ik mensen om mij heen nagenoeg perfect verstond. Het leek bijna alsof de stemgeluiden helemaal niet verzwakt werden. Een grote irritatie was echter mijn eigen stem. Deze klonk zo dof en vervormd dat het lastig was in te schatten of ik nou aan het schreeuwen was of fluisterde. Ik werd op den duur ook gek van mensen die vroegen of ik alsjeblieft wilde herhalen wat ik zojuist gezegd had. Berg de doppen dus op als je niet écht in contact komt met harde muziek.

alpine-partyplug

Vooraan bij de stages viel vooral op dat de muziek nog altijd heel helder klonk, de momenten waarop ik vooral van de partyplugs genoten heb vonden ‘s nachts plaats. In het gehele klooster maakte de house plaats voor techno en stond op veel plekken volgens een aantal bezoekers de muziek veel te hard. Dankzij de plugs heb ik helemaal geen last gehad van dit ongemak. De muziek was de gehele avond precies hard genoeg. En al mocht de partyplug het geluid een klein beetje verslechteren, laten we even eerlijk zijn, het verschil is nihil te noemen en rauwe ruige techno is juist de techno waarvan mijn hart een slag overslaat.

Ook als je net als ik graag motor rijd en/of last hebt van die ene nieuwe kroeg naast je huis, zijn de partyplugs van alpine een uitkomst. De oorverdovende geluiden worden namelijk op zo’n manier verzwakt dat ondanks de Britney Spears karaoke ik ‘s ochtends uitgerust wakker werd.

alpine-party

Oordeel: De partyplugs zitten heerlijk, ze zijn uitstekend te gebruiken ‘s nachts wanneer de duistere en harde techno inslaat. Overdag leverde de oordoppen mixed feelings op. Ze zijn perfect te gebruiken dicht bij de het podium, je kan je vrienden verstaan en tegelijkertijd van de muziek genieten. Maar het is wel zaak dat je zelf je mond houd, want converseren is knap vervelend.

24 juli 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter