Smeerboel niet bij Slot Zuylen maar op vertrouwde Papendorp

Smeerboel niet bij Slot Zuylen maar op vertrouwde Papendorp

De organisatie van Smeerboel Festival had dit jaar een mooie locatie in gedachten: een grasweide naast Slot Zuylen. De vergunning voor deze mooie locatie in het Noord-Westen van Utrecht leek rond. Maar zo’n twee maanden voor het festival heeft Smeerboel besloten de vergunningsaanvraag voor de locatie in te trekken.

Commotie vanuit de omgeving
Waarom is de vergunning precies ingetrokken? De omgeving van het slot was het niet helemaal eens met de bestemming voor een festival. Omdat de organisatie wel een goede band met de buurt wil hebben is besloten het festival dit jaar niet op Slot Zuylen door te laten gaan. De mensen achter Smeerboel willen echter wel duidelijk maken dat het er alles aan doet om de omgeving na het festival zo netjes mogelijk achter te laten.

Zo is er al een uitgebreid onderzoek gedaan of het überhaupt wel mogelijk is om hier een festival te organiseren zonder de natuur aan te tasten. Deze uitkomsten waren goed. Daarnaast wordt het festival door ecologisch deskundigen begeleid zodat de locatie na afloop zelfs beter wordt achtergelaten. Denk aan aanleggen van een bijenoase en andere duurzame initiatieven zoals het gebruik van hardcups (i.p.v. plastic).

Waar vindt Smeerboel dan nu plaats?
Op zaterdag 14 september keert het festival weer terug op de vertrouwde omgeving in Papendorp. Vanaf Utrecht Centraal zullen er pendelbussen rijden waardoor je binnen een kwartiertje op deze locatie bent. Het festivalterrein is overigens ook prima bereik met de fiets. Vanuit de binnenstad is het ongeveer een kwartier fietsen.

Locatie in de toekomst
De huidige locatie in Papendorp wordt de komende jaren ontwikkeld voor de bouw van huizen. Waar Smeerboel de komende jaren wordt gehouden is dus nog even de vraag. De gemeente Utrecht zou hier mogelijk snel meer duidelijkheid in kunnen verschaffen.

19 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter