Solar Festival camping tips & paklijst

Solar Festival camping tips & paklijst

De camping van Solar staat bekend als een van de gezelligste en grootste festival campings van Nederland. Ook dit jaar waren de campingtickets weer binnen no-time uitverkocht. Dat betekent opnieuw 13.000 campinggangers dit jaar. Weken voor het festival is er geen kaartje meer te krijgen. Voor alle bezoekers die wél op de camping staan zetten we alle informatie die je moet weten op een rijtje over o.a.:

Plattegrond (klik voor grotere weergave)
solar-camping-plattegrond

Parkeren

Wat kun je invoeren op je navigatie? Maasplassen, Roermond. Kom je daar in de buurt, volg dan de borden met Solar. Kom je op donderdag aan? Volg dan P1, je kunt dan relatief dichtbij het terrein parkeren. Arriveer je op vrijdag? Volg dan P2 en P3. Je moet iets verder lopen (3,5km) naar de camping maar er rijden gelukkig gratis pendelbussen zodat je niet dat hele stuk met je spullen hoeft te sjouwen. Alle openingstijden van de camping (om in te checken):

Dag Tijd
Donderdag 14:00 – 23:00 uur
Vrijdag 11:00 – 23:00 uur
Zaterdag 09:00 – 21:00 uur
Zondag 11:00 – 21:00 uur
Maandag 12:00 sluit camping

FF Tip: Koop van te voren online een parkeerkaart. Deze kosten, per auto, €16,21 voor een weekend. Koop je ter plekke een kaartje, dan is de kans groot dat het je €20 kost. Het eerste biertje is dus al bespaard!

Eten & Drinken

Er zijn altijd strenge regels verbonden aan wat je nou wel en niet mag meenemen aan eten en drinken op een festivalcamping. Elke organisatie heeft ook weer andere regels. Voor Solar geldt het volgende:

 • Je mag 12 blikjes bier (0,33cl) of 1,5 liter wijn (pak) meenemen
 • Glas (sterke drank) is niet toegestaan
 • Eten mag je gewoon meenemen
 • Tussendoor boodschappen doen is geen optie, je kunt het terrein niet tussentijds verlaten
 • Solar heeft 3 supermarkten verdeeld over het campingterrein staan. Hier kun je o.a. water, bier en snacks kopen
 • Er staan verschillende foodtrucks (van ontbijt tot avondeten) op de camping, bekijk hier het gehele overzicht
 • Wat mag niet: barbecueën

FF Tip: We weten dat er Jupiler wordt geschonken op Solar. Als je blikjes van dit merk meeneemt kon je deze vorige jaren in de camping shop gratis omruilen tegen koude biertjes. Want grote kans dat je eigen blikjes inmiddels helemaal lauw zijn. Nou maakt dat bij Schultenbräu niet zoveel uit, maar koude Jupies drinken toch lekkerder weg. Het is nog niet helemaal zeker of je ze dit jaar weer om kan ruilen.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

solar-camping-sfeer

Telefoon opladen

Een bekend probleem bij vele fans: na een dag festivallen is je mobiel leeg. Hoe kun je nou op Insta aan al je vrienden laten zien hoe leuk het wel niet is? Easy: stop je mobiel weg en geniet met je mede festivalgangers van de muziek. Voor de echte influencers: bij elke SolarSuper vind je een oplaadpunt. Andere trics om je tel wat langer in die groene procenten te houden:

1. Vliegtuigmodus aan
2. Helderheid laag
3. Alle apps sluiten (geen achtergrond processen)

FF Tip: neem voor elke nacht een powerbank mee. Je hebt er thuis nog vast wel een paar liggen. Vraag anders die van je vrienden of koop er nog eentje.

Activiteiten

Donderdag en vrijdag is het festivalterrein nog niet open, dus wat kan je dan op de camping verwachten?

72-uurs tent
Je leest het goed: een 72-uurs tent. Dat betekent dat je non-stop (de hele nacht met uitzondering van enkele schoonmaak momenten) kan genieten van de lekkerste muziek. Van donderdag t/m zondag is de tent op het campingterrein open met de volgende hostings:

 • Donderdag: Ploegendienst x Bontegenoten
 • Vrijdag: Disco Tropicana x Smèrrig
 • Zaterdag: Rewind x Herrie met Gerrie
 • Zondag: The Village x Suprise

Andere stages
Naast de 72-uurs tent zijn er nog twee areas met muziek op de camping te vinden. De 3FM Hangout en de Mozem Stage. Hier gaat het feest op vrijdag al goed los en is het op zaterdag een ideale opwarmer voor je het ‘echte festivalterrein’ gaat betreden (als je überhaupt de gezelligheid van de camping kan missen).

Waterpistool gevecht
Op vrijdagmiddag vindt het befaamde waterpistool gevecht plaats. Bij de Mozem stage verzamelen om er een spetterend feestje van te maken. Zoals Bizzey (zaterdag op de Container Compound stage) al zei: Drup Drup Drup. Vergeet dus zeker je supersoaker niet mee te nemen! Het terrein ligt aan het Noorderplas meer. Bij warm weer kun je hier dus verkoeling zoeken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

solar-waterpistolen

Foto door Stef Geraets

Sport toernooien
Verder vinden er nog voetbal-, dodgeball- en beachvolleybal toernooien plaats. Voor sommige toernooien moest je vooraf met een team inschrijven, maar je kan vast nog wel ergens aansluiten mocht je mee willen doen.

FF Tip: vorig jaar was de vrijdagmiddag bij de Mozem stage een van de chillste momenten van heel het festival. De sfeer die hier toen hing was heel relaxed. Iedereen ging in zwembroek en bikini, na het waterpistolen gevecht, helemaal los op de heerlijke beats. Ga hier dus zeker een kijkje nemen!

Paklijst

Een van de belangrijkste vragen: wat moet je allemaal meenemen? Hiervoor hebben we een vrij uitgebreide paklijst opgesteld, speciaal voor de festivalcamping. Vink bij het inpakken gelijk het item aan zodat je niks vergeet.

Geen partytenten
Slecht nieuws: je mag dit jaar zelf geen partytenten meenemen. Je kunt echter wel een tent in de camping shop aanschaffen, 1 voordeel: het scheelt je wel sjouwen. Een partytent in de shop kost €30.

FF Tip: neem onze paklijst goed door. Natuurlijk hoef je niet alles mee te nemen, maar handige dingen zoals slippers, een zwembroek en campingstoel zijn makkelijk te vergeten 😉

Heb je nog vragen? Laat het weten in de comments, we helpen je graag! Meer tips zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Foto’s: Solar Facebook en Stef Geraets

25 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter