Thunderdome: Wat een knallende editie!

Thunderdome: Wat een knallende editie!

Thunderdome was dit jaar terug en wat een knallende editie was dit! Er was sinds 2017 geen editie meer geweest dus de verwachtingen waren zeker hoog. En persoonlijk heeft het aan al mijn verwachtingen voldaan! Benieuwd naar de sfeer en meer? Lees dan lekker verder.

Daar gaan we dan!

Het begon in de Jaarbeurs bij de ingang met een groot bord: “Welcome to another edition of Thunderdome”. Ik voelde alle adrenaline in me opborrelen. Zelf was ik nog nooit naar Thunderdome geweest, en om dan eindelijk de Jaarbeurs binnen te lopen waar ik met heel wat mede-gabbers helemaal los zou gaan was een fantastisch gevoel. Snel spullen in de kluisjes droppen en door. Let’s go!

© Thunderdome 2019

Lekker toevallig tegenkomen: Darkraver!

Ja dat was wel even leuk. Onderweg om los te gaan en voordat we nog een stage hadden kunnen bereiken kwamen we Darkraver tegen! Even een foto met hem kunnen maken en elkaar plezier gewenst. Hij zag er super gelukkig uit met een ontzettend brede lach, en dat snap ik ook wel nu hij weer op een editie van Thunderdome staat. Nu toch echt snel verder lopen want het feest moet beginnen!

Locatie en sfeer

Overvol was het gelukkig niet overal. Bij de meeste stages was er genoeg plek om te kunnen hakken of stampen. Ik kwam ook mensen tegen uit alle uithoeken van de wereld, het is dan ook super mooi om te zien dat gabbers hier samen kunnen komen in harmonie en lekker kunnen feesten met z’n allen. Er waren ook heel wat bankjes waar je even kon rusten en eten. Ondertussen kon je dan kijken naar de Thunderdome filmtrailer dus je had alsnog wat vermaak bij het stilzitten.

Ook de hitte was goed onder controle. Natuurlijk krijg je het warm als je flink aan het stampen bent maar de airco stond flink aan dus het was heel goed uit te houden qua temperatuur. Leuk om te zien was een kermisattractie binnen de Jaarbeurs, ik ben er zelf niet ingeweest maar het was wel grappig om even naar te kijken. Het is toch wel lekker apart zo’n groot draaiend lichtgevend object midden in een zaal. Natuurlijk inclusief mooi Thunderdome logo!

thunderdome 2019

© Thunderdome 2019

Thunderdome Merch

De merch stands werden compleet leeggetrokken, iedereen wilde een stukje Thunderdome mee naar huis nemen. De keren dat ik langs een merch stand liep zag ik in ieder geval heel wat lege plekjes. Ik heb heel wat mensen met shopping bags gezien vol merch, en nog een groter aantal mensen die de nieuwe merch gewoon lekker meteen hadden aangetrokken! Zelf heb ik niks gehaald, maar mijn feestpartner had wel een mooie Thunderdome waaier gescoord die ons de hele avond koel kon houden.

thunderdome 2019

© Thunderdome 2019

Stages en lichtshows

De lichtshows waren een goede toevoeging aan de verschillende acts. Vooral op de mainstage waren de verschillende licht effecten samen met display borden met tekst en visuals echt gaaf om te zien. En het was ook niet steeds allemaal hetzelfde. Er waren zoveel verschillende kleuren en patronen per acts. De meeste stages hadden dus mooie decoratie, maar ik vond het ook niet heel overdone waar sommige festivals soms wel de fout in gaan. Het was voor ’t oog precies goed en niet zo afleidend dat het de act van de artiest overnam.

thunderdome 2019

© Thunderdome 2019

Gruwelijke sets

Sefa’s set was gruwelijk goed. Ik heb hem al flink wat gezien op andere events maar bij deze set stond hij echt op standje full power! Hij ging ook al mijn verwachtingen te boven aangezien ik niet had verwacht dat zijn set zo verschillend zou zijn van wat ik tot nu toe heb gezien. Hij draaide ook mijn favo extended versie van Nothing like the Oldschool. Die extended versie had ik hem nog niet horen draaien dus dat was echt super gaaf. Ik denk dat ik en mijn mede-gabbers geen minuut stil hebben gestaan.

Ook was er een album release set van Chaotic Hostility waar ik flink van genoten heb. Deze ga ik zeker binnenkort lekker terugluisteren! Het was toen onderhand al half 3, dus de dextro ging op dat moment zeker goed naar binnen. Twee stuks tegelijk maar liefst. Gelukkig hielden we het naast wat pijn aan de voeten nog goed vol! Op het einde hebben we lekker afgesloten door even naar Angernoizer & DRS te gaan in de Uptempo Cage. En het aller aller allerlaatste stukje op de main stage met Drokz. De zaal was duidelijk al behoorlijk leeggeraakt maar toch nog leuk om even dat laatste beetje mee te maken.

sefa thunderdome

© Thunderdome 2019

Al met al een te gekke editie

Ook al zou je kunnen zeggen dat het event misschien een iet wat meer commercieel tintje heeft gekregen. Toch was het een super leuke Thunderdome, hopelijk ook voor de oldschool gabbers waarvan er ook heel wat waren! Er was genoeg diversiteit in BPM, stages en artiesten. En persoonlijk had ik het op elke stage waar ik ben geweest super erg naar mijn zin. De muziek is geweldig, maar de sfeer is ook iets waar ik gelukkig van word! Hopelijk komt er volgend jaar weer een editie, want we weten toch allemaal: “Hardcore will never Die!”.

Wil jij de volgende editie meemaken? Zet dan Thunderdome alvast in je eigen persoonlijke agenda via het hartje!

Hier zijn we ook heel benieuwd naar: Ga jij naar de Thunderdome Never Dies film? Laat het achter in de reacties!

30 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter