4 Tips om de camping te overleven bij slecht weer

4 Tips om de camping te overleven bij slecht weer

De eerste outdoor festivals staan deze maand alweer op het programma. Maar ook de weekenders laten niet lang op zich wachten. Zo kun je eind maart al op de camping staan bij Paaspop. Speciaal voor die diehard campinggasten hebben we wat tips op een rijtje gezet om te overleven in je tentje dit voorjaar.

Check je tent!
Het klinkt misschien als heel veel moeite. Maar zet je tent eerst thuis op voordat je naar het festival gaat. Zo zie je gelijk of er geen gaten in zitten en het waterdicht is. Steeds meer festivals bieden ook de mogelijkheid om bij je ticket ook een tentje te huren. Deze is dan vaak al opgezet. Nadeel: het is behoorlijk prijzig. Voor de prijs van het huren kan je zelf net zo goed een nieuw tentje kopen. Je moet het dan alleen wel zelf meenemen, opzetten en afbreken. Check naast je tent natuurlijk ook het weer.

Kies een goede campingspot
Plof niet zomaar je tentje neer! Je campingspot goed uitkiezen kan namelijk het verschil tussen natte en droge voeten betekenen. Kies bij voorkeur een iets hoger gelegen stukje uit waar, mocht het veel regenen, het water niet naartoe zal stromen. Een plekje bij het meer klinkt leuk, maar is vaak wel lagergelegen, waardoor je hele tent binnen no-time blank kan staan. Kom dus op tijd naar de camping. Extra tip: neem een grondzeil mee, dit scheelt al een koude en natte ondergrond.

poncho-regen

Neem genoeg warme kleren mee
Vooral in het voorjaar kan het ‘nachts nog flink afkoelen. En het zou vervelend zijn als je dag halve nacht wakker ligt van de kou. Je moet tenslotte de volgende dag weer door! Naast een goede slaapzak is het ook handig als je, naast dat ene festivalshirtje, ook genoeg warme kleren bij je hebt. Een fleece vest doet al wonderen. Op de website van Campz vind je trouwens sowieso veel praktische en warme kleding tegen de kou. Of je kruipt natuurlijk gewoon lekker warm tegen iemand aan! Vergeet naast warme kleding ook geen poncho. Deze zijn bij de Action bijvoorbeeld al te koop voor slechts €0,38.

Hou je schoenen droog
Onmogelijk natuurlijk op een modderig festivalterrein. Neem daarom ook je laarzen mee. Of zorg voor stel kranten. Wat? Die kun je vervolgens in je natte schoenen stoppen zodat je de volgende dag weer normaal door kunt dansen. Zet je smerige schoenen ook vooral niet in je tent, maar onder het voorluik om je slaapplek droog en schoon te houden.

Nog meer tips om de camping, in het voorjaar en bij regen, te overleven? Laat het weten in de comments!

17 januari 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter