Tips voor het festivalseizoen in de herfst

Tips voor het festivalseizoen in de herfst

De zomer is weer bijna voorbij, maar er staan zeker nog festivals op de planning die buiten plaatsvinden. In de herfst kan dat een zacht zonnetje betekenen, maar ook vaak modder en regen die nooit lijkt te stoppen. Daarom bereiden we jou voor op het herfst festivalseizoen met een aantal tips. Zo kun jij zonder zorgen jouw favoriete artiesten zien!

Bereid je voor op regen

Er is natuurlijk een mogelijkheid dat je nergens kan schuilen en je als een verzopen katje je in de regen staat te wachten tot het voorbij is. De kans bestaat ook dat je een van de enige bent die nog steeds aan het shinen is, terwijl de rest zich afvraagt hoe dat mogelijk is na een bui. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een leuke regenjas kopen. En ja, ik weet dat je nu denkt dat er helemaal geen mooie regenjassen te vinden zijn, maar niets is minder waar. Tegenwoordig zijn deze jassen weer helemaal in. Er zijn dus genoeg leuke exemplaren te vinden. Het is wel slim om een regenjas mét muts te kopen, anders is je haar alsnog de klos.

 

Paraplu of Poncho?

Is een regenjas écht niks voor jou? Dan heb je altijd nog de keus om een paraplu of poncho mee te nemen. Maar pas op! Mag je een paraplu meenemen? Op de meeste festivals is dit niet het geval. Het is daarom belangrijk om altijd de site te checken of dit mag. Naast de paraplu heb je dus nog de poncho. De kans is aanwezig dat deze op het festival worden uitgedeeld wanneer het slecht weer is. Het is natuurlijk wel slim om goed voorbereid te zijn en een poncho van thuis mee te nemen. Een wegwerp poncho (slechts €0,38!) kan je makkelijk meenemen naar een festival. Wanneer je milieuvriendelijk wil zijn is het perfect om een herbruikbare poncho te kopen. Op veel websites kan je ze voor een bepaalde tijd bestellen, zodat ze de dag erna al in huis zijn. Perfect wanneer het weer onverwachts heel slecht wordt.

Stevige sneakers of laarsjes

Je hebt inmiddels kilometers gelopen op het grote festivalterrein, en je begint pijn te krijgen aan je voeten. Helaas waren dit toch niet de perfecte schoenen om aan te doen tijdens een festival.. Het is belangrijk dat je een goed stevig paar dames sneakers (of heren natuurlijk) aan doet. Verder zijn (nep)leren laarsjes ook perfect, vooral als het veel regent of heeft geregend. Je kan die laarsjes namelijk supermakkelijk schoonpoetsen zonder dat ze beschadigd raken.

Kleed in lagen

In de herfst kan de temperatuur nog wel eens flink verschillen. Zelfs het verschil van gevoelstemperatuur als er een wolk voor de zon komt kan al rillingen veroorzaken! Kleed daarom in lagen als je naar een festival gaat. Als de zon achter de wolken verdwijnt kun je dan gemakkelijk je omgeknoopte vestje of jas weer lekker aandoen. En trek ook niet je lieveling festivaloutfit aan als het weer echt slecht dreigt te worden. Het zou zonde zijn als deze sneuvelt in alle modder en regenspetters!

 

Tips voor fesitvalseizoen in de herfst

Tent op de camping

Heb je nog een weekendfestival met camping in het herfstseizoen op de planning staan? Als het regent is het slim om alle spullen, tassen en kleren in het midden van de tent te zetten. De regen spat op de bovenkant en zijkanten van de tent, in het midden hebben de spullen een grotere kans op droog blijven. Zorg ook dat je altijd alles goed dicht hebt geritst. Ook als het droog is en als je de tent verlaat, het festivalterrein op. Het weer kan altijd omslaan!

Geniet met volle teugen

Misschien huilen de wolken wel de hele dag, maar jij niet! Hoe erg het weer ook kan zijn, het beste is om gewoon met volle teugen te blijven genieten. Je bent er nu toch! Leer die buien een les en dans gewoon met de regen mee. Neem een biertje, spetter je vrienden nat, haal misschien even een snackje en ga los!

Tips voor fesitvalseizoen in de herfst

13 september 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter