TrailerFest roept mensen op om niet te komen

TrailerFest roept mensen op om niet te komen

Het Bredase festival TrailerFest vindt op 12 augustus plaats en wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Een feestelijke mijlpaal zou je zeggen, maar de organisatie denkt daar toch anders over. Al jaren roepen zij namelijk tegen mensen dat ze beter thuis kunnen blijven, omdat TrailerFest het slechtste festival van Nederland is. Vreemd genoeg, komen er toch ieder jaar meer mensen op het evenement af. Dit jaar is de organisatie naar eigen zeggen écht serieus met hun boodschap.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

trailerfest-artikel

Iedereen heeft wel gemerkt dat festivals duurder zijn geworden. Als je een sterk, kwalitatief festival voorgeschoteld krijgt, is dit volgens hen nog wel uit te leggen. Maar TrailerFest heeft op dit gebied eigenlijk niets in te brengen. Het sanitair is verre van hygiënisch, de catering is belabberd en de programmering laat ook te wensen over. Sterker nog, het is nog maar de vraag of de artiesten wel op de gecommuniceerde tijdsloten op het podium verschijnen. De organisatie noemt TrailerFest dan ook een plek waar je dromen niet uitkomen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

trailerfest-kermis

Het concept TrailerFest is ooit ontstaan uit een initiatief van een groep mensen, die de camping op een festival veel leuker vindt dat het festivalterrein zelf. Met een grote stoet caravans trokken zij erop uit naar de vele festivalcampings die ons land rijk is. Hieruit ontstond het idee om van het campingterrein het daadwerkelijke festival te maken. De bezoekers van het eerste uur, ook wel ‘de familie’, zien echter dat het festival steeds meer mensen aantrekt die er niets te zoeken hebben. De familie heeft dan ook liever niet dat mensen kaarten kopen, want TrailerFest is hun plekje. Buitenstaanders zijn hier niet welkom.

Toch een poging wagen? Er zijn alleen nog late tickets beschikbaar. Een kleine greep uit het triestige programma: Russian Village Boys, Versatile, Drokz, Lola Palmer, KRTM (Live), Kees van Hondt, Ion Ludwig en Woody92. De laatste tickets koop je via deze link.

Betreden op eigen risico!

trailerfest-hangout

26 juli 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter