Uitgelicht: Kingsnight FORMAT warehouse

Tip van de redactie

Komend weekend is het alweer zo ver, Koningsdag. Er zijn ontelbaar veel techno/house feestjes op de zaterdag en het is dan ook lastig een goede keuze te maken. Daarnaast zijn veel van de échte leuke festivals zoals Strand West al uitverkocht en is je enige optie hopen op een aanbieding via Ticketswap. De avond voor Koningsdag zijn er echter ook een aantal niet te missen feestjes! Om te voorkomen dat jullie deze missen wordt vandaag op festivalfans.nl Format Warehouse Kingsnight uitgelicht, the place to be aankomende vrijdag!

Na 4 hele mooie jaren in de Air heeft Format een nieuw onderkomen gevonden. Een hele ommezwaai en naar mijn mening een zéér positieve verandering. Tijdens koningsnacht zal Format de Warehouse aandoen, de rauwe locatie op de elementenstraat in Westpoort. In de jaren 90 was dit al dé rave locatie en nu, na enkele jaren relatieve radiostilte zullen we weer ons best doen om het dak ervan te blazen en de grond kapot te stampen. De mensen onder jullie die tijdens ADE Laurent Garnier hebben zien draaien (WTTF), weten wat voor pracht locatie er is uitgekozen. Industrieel en rauw, en het mooie is dat de loods de afgelopen maanden een metamorfose heeft ondergaan. De industriële sfeer is in stand gehouden en er zullen nu ook vaste toiletten en kluisjes aanwezig zijn.

Wat betreft de line-up hoef je in principe maar één naam te melden om de aandacht te trekken. Jeff Mills. De tovenaar van de techno is de headliner van de avond en de verwachtingen zijn hoog gespannen. De amerikaan staat bekend om zijn ‘snelle’ en ‘zenuwachtige’ techno, en word gezien als een van de toonaangevende techno-djs in de wereld. Jeff Mills komt niet alle dagen in Nederland, dit is een niet te missen kans om even helemaal los te gaan. Naast Jeff Mills vinden we uiteraard Juan Sanchez terug in de line-up. Sanchez is een resident bij Format en dit belooft hoe dan ook een succesavond. Een man die vrijdag zeker van zich zal laten horen is Sebastiaan Mullaert aka Minilogue. De Zweed is grootgebracht op een dieet van Kraftwerk en the Human League. De muzikale tegenstellingen weet hij om te zetten in spannende progressieve house en techno die de elektriciteitskabels laat vonken en knetteren.

1622562_699577166732261_1052589595_o

Het industriële decor wordt 25 april uitgelicht door videokunstenares VJ Heleen Blanken en de mannen van Escapation met hun ‘state of the art’ technieken. Heleen Blanken brengt de loods tot leven met haar filmische beelden die al even verontrustend als aantrekkelijk blijken. Om de line-up verder compleet te maken verwelkomen we vrijdag Sandrien, Qindek, Frank Haag en Ferro. Stuk voor stuk ongepolijste pareltjes en het is dan ook onmogelijk dat het deze avond niet compleet los gaat in de Warehouse.

Format Warehouse Kingsnight – Regular tickets nog steeds verkrijgbaar voor 29,50. Kijk voor het event hier: https://www.facebook.com/events/250661705093116/

21 april 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter