Uitgelicht: Melt festival 2016

Uitgelicht: Melt festival 2016

more variety, more freedom, more water, more chilling’ – melt 2016

Dit jaar posten wij geen lijstje vol met ‘beste buitenlandse festivals’, van al die clickbaits wordt niemand vrolijk. En daarnaast, is het niet vanzelfsprekend dat Melt festival in al deze lijstjes voorkomt? Melt festival komt ook dit jaar namelijk weer met een melt-waardige line up die uitblinkt in diversiteit en met grote en kleine namen een gemêleerde groep muziekliefhebbers blij zal maken. Over minder dan een week start het festival in ferropolis in het duitse graffenhainchen. Festival liefhebbers hebben zonder twijfel de geweldige foto’s van de rijk verlichte stalen constructies op het festivalterrein ooit al eens voorbij zien komen. En ook wij als festivalfans.nl wilden dit fenomeen dolgraag eens in het echt meemaken.

 

Ferropolis is een eilandje in het oosten van Duitsland. Het lijkt Ver weg maar er zijn verschillende reisopties voor festivalbezoekers uiteengezet op de website. Een grote groep nederlanders zal met de maximal bus reizen of wellicht een blablacar regelen. Wij hebben ervoor gekozen om met de mixery melt train te gaan. Deze trein rijdt via diverse grote steden naar graffenhaichen en stopt midden op het campingterrein. Omdat het weer in Duitsland net zo onvoorspelbaar is als in nederland hebben wij voor een slaapcabine in de trein gekozen. Er zijn nog tickets beschikbaar, al is de opstapplaats in Amsterdam al volgeboekt. Tip: Wij nemen eerst de flixbus (www.flixbus.nl) van Amsterdam naar Dortmund en stappen daar aan boord van de trein. Je bespaart 20 euro per persoon en de reis duurt 2 uur korter.

Na doorspitten van nummers van diverse artiesten zijn er een aantal nummers in ons hoofd blijven hangen. En er zit totaal geen logica in de samenstelling van het rijtje. Van Acid Arab (symbiose tussen oriëntaalse geluiden en acid house) tot drum n bass legende Andy C. Het is de moeite waard om voor dit festival je huiswerk te doen, je weet maar nooit wat voor onbekende pareltjes je zomaar tegen kan komen.

Vaste kost op een elektronisch festival in Duitsland is Modeselektor. Het tweetal Gernot Bronsert en Sebastian Szary alias Modeselektor hoeven niemand meer te bewijzen. Naast Disclosure een van de grootste namen op Melt 2016. De techno van Maceo Plex, Kobosil, Ben Klock en Phase is vaak vertegenwoordigd op Nederlandse festivals en vaste kost, er bestaat de kans dat de reportage over melt festival 2016 meer onbekende namen zal bevatten. Op dit moment is de weersvoorspelling ook nog prima en dat vraag ook zeker om zomerse klanken. Solomun is wat dat betreft de ambassadeur van de dansvloer en staat in 2016 voor de tweede keer op melt festival. Tijdens zijn set op de Gremmin Beach stage zullen bezoekers gegarandeerd even het water in duiken!

Tschüs en tot volgend weekend

 

10 juli 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter