Uitgelicht: Subcultuur – de Nachtvierdaagse

Uitgelicht: Subcultuur – de Nachtvierdaagse

Van zaterdag 13 juli 2019 tot en met vrijdag 19 juli 2019 is Nijmegen voor een week dé wandelhoofdstad van de wereld. Deze week staat namelijk geheel in het teken van de 103e Nijmeegse vierdaagse. De Vierdaagse Feesten rondom dit jaarlijks terugkerende wandelevenement kent een grote verscheidenheid aan optreden en feesten voor jong en oud.

3 clubnachten – 1 broederschap
Het Nijmeegse danscollectief Subcultuur organiseert tijdens deze Vierdaagse Feesten de Nachtvierdaagse. Op zaterdag 13, dinsdag 16, en donderdag 18 juli staan er drie epische clubavonden in de Lindenberg op het programma. Deze clubavonden worden vervolgd met een broederschap tussen Subcultuur en Planet Rose. Onder het mom van ‘closen doe je samen’ organiseren zij op vrijdag 19 juli voor de derde keer Via Electronica.

Podium voor lokaal talent
Subcultuur belooft alles uit de kast te halen om er alle avonden een legendarische show van te maken, zodat jij behoorlijk wat danskilometers kan maken. Naast de voor Subcultuur vertrouwde dj’s als Kosme en Oliver Huntemann, biedt de organisatie ook het podium aan nieuwe lokale artiesten. Op dinsdag zal daarom de Valkhofzaal van de Lindenberg volledig in handen zijn van Draaikunde, een initiatief dat beginnend talent uit Nimma begeleidt en beter maakt.

Ook op de donderdag kan aanstormend dj talent van zich laten horen. Subcultuur is voor die dag namelijk op zoek naar twee teams die de hele Lindenberg willen afbreken tijdens een speciale open-deck editie. Durf jij deze uitdaging aan te gaan? Stuur de organisatie een DM op Facebook onder vermelding van de naam van jullie team en vier teamleden, en wie weet sta jij wel achter de decks tijdens de Nachtvierdaagse!
Niet minder belangrijk: gastenlijst en gratis drank inbegrepen!

subcultuur-vierdaagse
De volledige line-up van de Nachtvierdaagse.

Muzikale expeditie
Naast een afwisselende line-up die voor een unieke muzikale wandeling zal zorgen (zie hierboven de volledige line-up van de drie clubnachten), heeft Subcultuur dit jaar extra uitgepakt met een silent disco area. Hier laat je je muzikaal verrassen door diverse silent disco battles die hier gedurende de week zullen plaatsvinden.

Closen doe je samen
Op vrijdagavond, wanneer alle vierdaagse wandelaars al lang en breed hun blaren hebben doorgeprikt, maakt de Via Gladiola plaats voor de Via Electronica. Verspreid over de Lindenberg en Doornroosje sluiten diverse artiesten de Vierdaagse Feesten gezamenlijk af.

Ben jij een echte nachtwandelaar dan mag jij de Nachtvierdaagse niet missen! Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Losse tickets (€16,50 excl. servicekosten) en Passe-partouts (€35 excl. servicekosten) zijn hier te koop. Let op: Via Electronica is niet toegankelijk met een Nachtvierdaagse Passe-partout!

9 juli 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter