Ultra Music Festival moet in Miami blijven

Tijdens de laatste week van maart waren enorm veel festival fans te vinden in het centrum van Miami voor de opening van het festival seizoen in Verenigde Staten. Hier vond het evenement Miami Music Week plaats met als klap op de vuurpijl een van de grootste festivals ter wereld, samen met Tomorrowland, namelijk Ultra Music Festival (UMF).

Tijdens dit enorme driedaagse festival laten de beste producers/DJ’s hun nieuwste en vetste tracks horen. Ultra zorgt er dan ook voor dat elk jaar opnieuw de headliners van de house scene aanwezig zijn. Nederlandse namen als Hardwell, Afrojack, Nicky Romero, Martin garrix, Tiesto en natuurlijk Armin van Buuren kunnen dan niet ontbreken. Maar ook grote buitenlandse namen als Deadmau5, Carl Cox, Alesso, Skrillex en Kaskade zijn aanwezig. Deze namen draaien natuurlijk allemaal op mainstage, maar ook buiten deze stage draaien er nog meer top DJ’s op allerlei area’s in verschillende soorten en maten. Zo zorgt UMF ervoor dat het aanbod van genres erg gevarieerd is, maar blijft de muziekstijl wel in de trend van de electric dance music (EDM). Helaas zijn de kaarten voor dit festival erg duur, wat niet heel raar is met dit aanbod van DJ’s, en betaal je snel rond de €300,- voor een festivalticket. Echter is Tomorrowland een heel stuk goedkoper en betaal je ongeveer €100,- voor een kaartje.

Recent hebben enkele ambtenaren, die de stad Miami vertegenwoordigen, gepleit voor een eind van Ultra Music Festival. Ze willen graag het festival verhuizen naar een andere plaatst buiten het centrum. Wat vrij vreemd is, want dit festival zorgt elk jaar voor een enorm inkomen voor de stad Miami. Daarnaast zet het Miami elk jaar weer op de kaart als een van de beste entertainment aanbieder ter wereld. Wij als echte festival fans willen dan ook echt niet dat Ultra op een andere locatie plaats vindt, want Ultra midden in het centrum Miami is toch wel echt heel gaaf. Daar dacht Ultra precies hetzelfde over en hebben daarom een petitie gestart. Wil jij als echte festival fan ook dat ultra in Bayfront Park blijft? Teken dan de petitie! Op 24 april gaan de ambtenaren verder met het bespreken van het behouden van Ultra in het centrum van Miami.

Tip!
Wil jij Ultra Music festival (nog) een keer meemaken vanuit je luie stoel achter je laptop, kijk dan verschillende sets van onder andere Hardwell, Martin Garrix en Armin van Buuren terug en geniet van de nieuwste en dikste tracks. Deze live sets kun je vinden op het Youtube kanaal van Ultra. Ook volgend jaar is Ultra Music Festival weer live te volgen via UMF TV. De data voor de volgende editie van UMF zijn al bekend: 27, 28 en 29 maart vindt het (hopelijk weer in het centrum) in Miami plaats.

15 april 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter