Veel festivals in Utrecht al uitverkocht

Veel festivals in Utrecht al uitverkocht

Ondanks de coronacrisis is er hoop dat we deze zomer weer op grootschalige festivals kunnen staan. Onder andere Soenda, A State of Trance, Central Park Festival, Smeerboel en Lief Festival hopen in ieder geval deze zomer weer duizenden mensen te ontvangen op hun festivalterrein. Dankzij het garantiefonds die de overheid heeft vrijgesteld maakt het de organisaties makkelijker om hun festivals te organiseren. Echter zijn er nog geen zekerheden. Dit ligt aan de ontwikkelingen rondom het virus en de snelheid van het vaccineren.

Hoe is het om in deze tijd een festival te organiseren?

Duic ging in gesprek met Jasper Coenen van Elevation Events, festival organisator van onder andere Soenda en Smeerboel en met Manon van de Garde, van Central Park festival. Zij leggen uit hoe het is om in deze tijd een festival te organiseren. Voor Jasper is vooral het woord perspectief erg belangrijk. Iedereen wil ergens naartoe kunnen leven. Hierom is Elevation Events vast begonnen met het voorbereiden van de festivals, én met succes! De tickets vliegen namelijk de deur uit. Maar zoals gezegd, zekerheid is er natuurlijk niet. Jasper zegt: “Eigenlijk weten we net zo veel als jullie. De ene keer horen we van Diederik Gommers op televisie dat Lowlands echt wel door kan gaan en dan horen we weer dat festivals dit jaar niet meer mogelijk zijn.

Ook Manon van de Garde zegt te staan te popelen om Central Park Festival weer te organiseren. Wél hebben ze de editie moeten verplaatsen naar zaterdag 18 september. Maar als ze moesten kiezen tussen verplaatsen of annuleren kiezen zij natuurlijk voor verplaatsen. Manon legt uit: “Zonder garantiefonds hadden we het echter niet kunnen organiseren dit jaar. Onze verzekering dekt een pandemie niet langer, dus dan was 2021 nog te onzeker.”. Tijdens het organiseren moeten zij natuurlijk continue in het achterhoofd houden dat de overheid met extra maatregelen kan komen, zoals sneltests, een vaccinatiebewijs of het meten van temperatuur. Hier zal dan wel rekening mee gehouden moeten worden. Zowel Jasper als Manon kijken erg uit naar de festivalzomer en kunnen ook niks meer doen dan hopen!

Beschikbare tickets voor festivals in Utrecht

Een groot deel van de festivals zijn al uitverkocht, maar er zijn ook nog tickets die in de verkoop zijn of in de verkoop gaan. Festivals als Soenda, A State of Trance, Smeerboel en HRFST Festival Zijn al compleet uitverkocht! Tickets voor onder andere De Leuke Festival, Central Park Festival en Verknipt Festival vliegen ook de deur uit. Wees er dus snel bij! Meer weten over festivals in Utrecht? Bekijk op deze pagina alle festivals die in Utrecht plaatsvinden.

2 maart 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter