Vijf tips voor je bezoek aan Sziget Festival in Budapest

Vijf tips voor je bezoek aan Sziget Festival in Budapest

Van donderdag 10 tot en met dinsdag 15 augustus vindt Sziget Festival weer plaats in Budapest (Hongarije), maar hoe zorg je er voor dat je het meeste haalt uit een van de grootste festivals van Europa? Wij als ervaren bezoekers van Sziget zullen in dit artikel vijf tips met jullie bespreken.

Tip 1: maak een festivalplanning

Tijdens het festival treden er ruim 1.000 artiesten op, daarom is een goede voorbereiding het halve werk. Wij kunnen aanraden om je van tevoren in de line-up te verdiepen zodat je later geen spijt krijgt van artiesten die je hebt gemist. Vervolgens kan je voor jezelf in de notities van je telefoon een planning maken van de hoogtepunten per dag en gecategoriseerd naar tijd en stage. Hierdoor heb je in een oogopslag duidelijk voor jezelf welke leuke artiesten er die dag optreden. Aangezien Sziget een zeer uitgebreide timetable heeft is het onmogelijk om deze als achtergrond op je telefoon te krijgen. Dus zorg er voor dat je jezelf in de line-up hebt verdiept en dat je voor jezelf duidelijk hebt waar en wanneer jij moet zijn op het festival!

Tip 2: bereid je voor op alle weersomstandigheden

Budapest kan nogal afwisselend weer hebben, tijdens onze bezoeken aan het festival heeft het altijd wel één dag geregend. Wij kunnen daarom als tweede tip meegeven: zorg dat je voorbereid bent op alle weersomstandigheden (warm, koud, regen, enzovoorts). Denk bijvoorbeeld aan het meenemen van een poncho voor als het gaat regenen (je kan er ook een in de stad kopen, alleen uit onze eigen ervaring is dat lastiger dan je zal denken). Daarnaast kunnen wij ook aanbevelen om een lange broek mee te nemen (of meer, afhankelijk van je eigen voorkeur), maar bijvoorbeeld ook een bovenstuk met lange mouwen (zoals een vest of een trui). Het kan in de avond namelijk erg afkoelen en dan is het fijn als je warme kleding hebt mee genomen. Kortom zorg ervoor dat je bent voorbereid op alle weersomstandigheden met het meenemen van je kleding naar het festival, maar denk ook aan voldoende zonnebrand en zwemkleding. Voor als je het nog niet wist, Sziget heeft ook een strand waar je lekker kan afkoelen!

Tekst gaat verder onder afbeelding.

sziget-colosseum

Tip 3: Zet je locatie aan voor je vrienden

Sziget festival is één van de grootste muziekfestivals van heel Europa. Dit betekent dat het terrein ook erg groot is. Daarom geven wij jullie de tip om je live locatie aan te zetten voor je vrienden/vriendinnen waar jij mee samen naar het festival gaat. Wanneer je iemand kwijt raakt kan je altijd zien waar de rest is, of zij niet alleen zijn en/of zij misschien al thuis zijn. Zo hoeft nooit iemand zich zorgen te maken dat hij/zij in zijn eentje is.

Tip 4: Ga op verkenning!

Wij als ‘ervaren bezoekers’ met meerdere jaren ervaring van Sziget weten alles nu wel te vinden. Van het Colosseum (zie foto hierboven) tot de MainStage tot het strand van Sziget. Na onze eerste keer Sziget hadden we spijt dat we niet het hele terrein hebben gezien en alleen naar de stages zijn geweest wat wij het leukst vonden, dus hebben we dit het 2e jaar gedaan. Wanneer je op verkenning gaat zie je veel meer wat het festival aanbiedt en zul je meer ervaren dan alleen feesten!

Tip 5: Neem een kleine (heup)tasje mee

Op een festival als Sziget is het onmogelijk dat je niet staat te dansen, springen of los gaat op de muziek. Het risico hiervan is dat wanneer je losse zakken hebt er spullen uit kunnen vallen. Neem dus een kleine (heup)tasje mee waar jij al je spullen in kunt doen. Het festival speelt zich al af vanaf vroeg in de ochtend tot in de late nacht. Het is dus handig om een powerbank mee te nemen die je in je tasje kunt doen. Er kunnen zeker ook andere dingen in je tasje denk aan je telefoon, zonnebrand, zonnebril, portemonnee etc. Sta je op de camping? Check dan ook zeker onze camping paklijst.

Geschreven door: Auteurs: Yiji Jin en Floris van Oirschot

17 juli 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter