Vunzige Deuntjes Festival gaat door!

Vunzige Deuntjes Festival gaat door!

Jaja, je hoort het goed! Het Vunzige Deuntjes Festival gaat door in het Amsterdamse Bos. De organisatie ging ervan uit dat ze het evenement gewoon in het bos mochten organiseren. Dat bleek een verkeerde gedachte.. Volgens gemeente Amstelveen paste het evenement niet binnen haar beleid, omdat het geluidsoverlast voor omwonenden zou veroorzaken. De organisatie zat in zak en as, want dat betekende dat het festival niet zou doorgaan.

Toch bleef Vunzige Deuntjes positief en haalde alles uit de kast om alsnog het festival door te laten gaan in het Amsterdamse Bos! Ze zijn na de weigering van de festivalvergunning het gesprek aangegaan met de burgemeester van Amstelveen. Zo zijn ze samen tot een oplossing gekomen.

Ze hebben de gemeente kunnen overtuigen dat er minder geluidsoverlast ontstaat dan bij de elektronische dance-festivals in het bos. Ook hebben ze om de overlast zo minimaal mogelijk te houden een kleine wijziging gedaan in het programma. Er zullen een aantal elektronische dance-acts vervangen worden. Dit gaat om een klein aantal en dus niet om de vaste vunzige acts.

En voor de rest kunnen we alleen maar zeggen. Zet 20 juli in je agenda en ga alvast je dance moves oefenen voor in Het Amsterdamse Bos!

21 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter