Waar moet je op letten bij het bezoeken van een Amerikaans festival?

Waar moet je op letten bij het bezoeken van een Amerikaans festival?

Heb jij plannen om komende zomer een festival in Amerika te gaan bezoeken? Dan ben je waarschijnlijk al bezig geweest met uitzoeken welk festival je wilt bezoeken. Wordt het misschien  Burning Man, Coachella of een ander groot Amerikaans festival? Met het regelen van deze fantastische ervaring moet je echter rekening houden met een aantal zaken. Hieronder volgen een aantal tips, waarmee jij een vlekkeloze en onvergetelijke festivalervaring zult gaan beleven.

1. Scoor je tickets

Zorg dat de tickets al ruim van tevoren worden gekocht. Voornamelijk de populaire festivals kunnen erg snel uitverkocht raken. Vaak kondigen deze festivals al ver voor de ticketverkoop aan wanneer de kaarten in de verkoop gaan. Zet deze datum in je agenda en zorg ervoor dat je er als de bliksem bij bent.

2. Boek de thuisbasis

Nog een ding dat belangrijk is om op tijd te regelen: je accommodatie. Vooral hotels die nabij het festival liggen, kunnen al snel volgeboekt zijn. Daarnaast zullen de prijzen van deze hotels in een kort tijd fors sterk gaan stijgen. Zorg ervoor dat de accommodatie niet ver van het festivalterrein gelegen is, en makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Dat scheelt namelijk een hoop gedoe.

3. Veiligheid voorop

Het is je waarschijnlijk al vaker verteld, maar zorg dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten. Gelukkig zijn er verschillende Nederlands maatschappijen die reisverzekeringen met internationale dekking aanbieden. Deze zijn in de meeste gevallen niet heel duur, en bieden daarentegen direct dekking.

4. Vraag voor vertrek een ESTA aan

Voordat je naar Amerika reist, is het belangrijk dat je weet aan welke voorwaarden je dient te voldoen. Een geldig ESTA voor Amerika hebben is een van die voorwaarden. Een ESTA is een elektronische reistoestemming, die is gekoppeld aan het paspoort. Een ESTA heeft een geldigheidsduur van twee jaar, waarin je onbeperkt naar Amerika mag reizen. Let op: het maximum verblijf per bezoek is drie maanden. Hiervoor moet je online het ESTA formulier invullen.

5. Geldzaken

In Amerika wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. De waarde van de dollar is anders dan die van de euro, dus bekijk voorafgaand de koers om niet voor verrassingen te komen staan. Bovendien is het niet nodig om grote hoeveelheden contant geld in te wisselen als je naar Amerika reist. In bijna heel Amerika is het namelijk gewoon mogelijk om met je creditcard of pinpas te betalen.

6. Extreme temperaturen

Amerikaanse zomers verschillen qua het weer enorm met Nederland. Waar het hier overdag extreem heet kan zijn, koelt het in de avonden enorm af. Bekijk dus vooraf goed naar de weersvoorspellingen. Zorg ervoor dat je je kunt kleden naar het weer.

Hopelijk zullen onze tips helpen op jouw festivalervaring zorgeloos en onvergetelijk te maken. Het rijtje afgevinkt? Dan zit er nog maar één ding op: genieten van deze waanzinnige ervaring. Heb je nog vragen over festivals bezoeken in Amerika? Stel ze hieronder. Wij helpen je graag met het beantwoorden van je vragen!

24 november 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter