Wat is Cercle music eigenlijk?

Wat is Cercle music eigenlijk?

Heb jij er al ooit van gehoord of gezien? Of ben je er zelfs ooit bij geweest? Je moet het zien als een organisator van de meest vette feestjes op de meest bizarre locaties over de hele wereld, ben jij benieuwd naar wat Cercle precies is? Dit artikel gaat over het idee, de gedachten erachter en de verschillende locaties/artiesten van Cercle. Check het hier!

Het ontstaan van Cercle

Met bijna 1,2 miljoen abonnees op YouTube is Cercle inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste House & Techno muziekkanalen op YouTube, maar hoe is het eigenlijk ontstaan en wat is de gedachte er precies achter? Het begon allemaal in 2016 toen de oprichter, Derek Barbolla in zijn appartement muziek aan het draaien was. Op een gegeven moment krijgt hij klachten van verschillende buurtbewoners. Dit vond hij natuurlijk erg vervelend en besloot zijn sets op andere plekken in Parijs te draaien. Plekken die niet heel gewoonlijk zijn voor een DJ set… plekken zoals een ondergrondse kelder en vervolgens op een schip die gelegen lag op de Seine. Vanaf dat moment was Cercle eigenlijk al geboren. Op een maandag in oktober 2016 nodigden Cercle de Franse artiest Møme uit voor een set OP de Eiffeltoren, dit was was het begin van ”Cercle Mondays” op de meest bijzondere plekken over de hele wereld! Na het optreden van ongeveer een uur wordt de artiest geïnterviewd door de organisatie en probeert de artiest ook vragen te beantwoorden vanuit het publiek of van de luisteraars/kijkers online. Zo wordt er een interactie gecreëerd die niet veel mensen gewend zijn van grote artiesten die de Cercle edities rijk zijn.

De gedachten en het doel achter dit concept is de verschillende artiesten en (ongewone) plaatsen promoten. Om zo een productie te creëren van een meeslepende audiovisuele ervaring met een voelbare wens om het publiek/luisteraars bewust te maken van prachtig erfgoed, een bijzondere natuurlocatie, kunst en cultuur wat de wereld bezit.

Bekendste Cercle edities

Veel van de Cercle edities worden op het YouTube kanaal geupload, maar helaas zijn de eerste paar edities niet te vinden op dit kanaal. Wel worden edities met de bijzonderste locatie of artiest regelmatig op het kanaal geplaatst, zodat de kijker thuis kan genieten van dit bijzondere fenomeen. De grootste artiesten binnen de House & Techno scene worden uitgenodigd door de organisatie. Namen als Charlotte de Witte (La Rotonde Stalingrad), Boris Brejcha (Château de Fontainebleau), Amilie Lens (Atomium, Brussel), Pan-Pot (Musée de l’Air et de l’Espace), Kölsch (Eiffeltoren), ARTBAT (Bondinho Pão de Açúcar), Solomun (Théâtre Antique d’Orange), Joris Voorn (Grand Palais), Carl Cox (Château de Chambord), Stephan Bodzin (Piz Gloria) hebben allemaal op de meest zieke locaties gedraaid. Check het YouTube kanaal van Cercle als je benieuwd bent naar de andere edities… er zijn té veel goede edities om allemaal te verwerken in dit artikel dus neem zeker een kijkje! Dit jaar organiseert Cercle alweer de tweede editie van Cercle Festival! Meer weten over dit festival? Check dan even de festivalpagina!

Foto header: FaceBook Cercle music

20 januari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter