Wat is jullie gekste festivalervaring?

Wat is jullie gekste festivalervaring?

Voor, tijdens of na een festival gebeuren er vaak heel veel dingen en soms maak je iets mee waarvan je denkt, is mij dit nu echt overkomen? Wij hebben aan verschillende festivalliefhebbers gevraagd of zij met ons hun meest gekste, rare op aparte festivalervaring wilde delen. De namen van de gesproken personen zullen anoniem blijven.

Ik ging mee naar een festival waar ik verder niemand kende
G – Ik had een jongen leren kennen op een festival en ik besloot twee weekenden daarna een heel weekend naar hem te gaan. We gingen samen met wat vrienden van hem naar een hardcore carnaval feest omdat we allemaal daar gratis kaartjes voor hadden gewonnen. Ik kende eigenlijk niemand van de groep en die jongen ook pas net twee weken, maar ik dacht ik ga gewoon mee. Verder wilde er ook geen bekende van mij mee omdat er niemand kon en niemand zo ver wilde rijden. Ik was dus helemaal alleen en kende daar verder niemand en op een gegeven moment was ik ook nog eens die jongen kwijt op dat festival. Toen ben ik maar ergens aan de zijkant gaan staan en ben ik een vriend gaan facetimen. Een half uur later ongeveer denk ik kwam ik een meisje tegen die ik ook helemaal niet kende en daar raakte ik mee aan de praat. Vanaf dat moment ben ik eigenlijk het hele festival met haar mee op pad geweest en heb ik de groep waarmee ik aankwam niet meer gezien op het festival. Het was een hele aparte, maar uiteindelijk wel een leuk verhaal om na te vertellen.

Het wachten op de afterparty duurde ons te lang
J – Mijn eerste keer Mysteryland camping was een enorme chaos. Na het festival zelf moest het terrein worden omgebouwd naar een afterparty terrein. Iedereen moest dus op het campingterrein wachten. Op een gegeven moment was het de tijd dat de afterparty eigenlijk zou moeten beginnen, maar ze waren nog niet klaar met het omzetten van het terrein. Mensen kennende worden ze natuurlijk ongeduldig, dus ik stond daar met een paar vrienden in een menigte ongeduldige mensen. Op een gegeven moment ging een vriend van mij kijken of we op een andere manier het terrein op kenden. Die vond een hek en heeft die aan de kant geduwd en binnen een paar seconde ging die hele stoet aan mensen via de zij gang naar binnen. Het was vooral hilarisch omdat we bewakers tegenkwamen en bang waren dat we een probleem zouden hebben, maar die deden juist met ons mee.

Een ketting in m’n nek
P – Ik was voor de eerste keer op Valhalla festival. Helemaal in m’n element, volgens mij waren Lucas & Steve op dat moment aan het draaien. Opeens voel ik zo’n harde klap in m’n nek, dat het voelde alsof iemand met een fietsslot in m’n nek sloeg. Ik was zo verbaasd en zag ook verder niks om me heen. Op een gegeven moment kwam er een jongen naar ons groepje toe en vroeg of wij iemand hadden zien wegrennen. In de staat die ik was vond ik het al een rare vraag. Conclusie; zijn Goude ketting werd van z’n nek getrokken en de ene helft van de ketting klapte op mijn nek. Mega balen voor hem, maar wel weer iets om na te vertellen.

Fijn geknepen tijdens een knuffel
F – Een paar jaar geleden was ik op een festival in Amsterdam, ik denk dat het Dockyard was. Ik ging op een gegeven moment samen met een vriendin richting de wc’s en terwijl wij daar lopen, loopt er een jongen op ons af en vraagt om een knuffel. Op dat moment vonden wij dat niet zo’n gekke vraag want we hadden allemaal iets op en kenden ons wel inleven waarom je dat aan een vreemde op dat moment zou vragen. Dus wij geven die jongen een gewone knuffel en willen vervolgens weer loslaten, maar in plaats van dat de jongen ons een knuffel terug geeft, knijpt hij ons helemaal fijn met zijn knuffel en liet ons niet los. Ik en de vriendin waarmee ik was keken elkaar meteen aan en dachten beide we moeten hier weg. Snel zeiden we tegen hem dat we echt weg moesten en hij ons los moest laten. Hij begreep het niet maar liet ons gelukkig los en toen kenden we snel weg. Iedere keer wanneer ik hier weer aan terug denk, besef ik me hoe vreemd dat moment eigenlijk was.

13 januari 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter