Waterproof make-up tijdens een regenbui, vijf handige tips

Waterproof make-up tijdens een regenbui, vijf handige tips

Het festivalseizoen is weer losgebarsten en dat betekent dat er een hoop gave feesten aankomen! De meeste festivals zijn in de zomer, maar met het Nederlandse klimaat is dat geen garantie voor mooi weer. Een onverwachte regenbui kan je mooie festival look helaas flink verpesten. Maar geen zorgen, want er zijn genoeg handige manieren om jouw make-up het hele feest lang mooi te houden! In dit artikel geven we je vijf praktische tips om ervoor te zorgen dat je make-up een regenbui overleeft.

1. Breng eerst een primer aan

Als je wilt voorkomen dat je make-up uitloopt, is het handig om eerst een primer op je gezicht aan te brengen voordat je met je beauty routine begint. Een primer is een basislaag die ervoor zorgt dat je producten zich goed aan je huid hechten en beter blijft zitten. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je make-up er tijdens een regenbui afspoelt.

2. Gebruik make-up op basis van crème

Cosmetica op basis van poeder kan fijner zijn om te dragen. Maar als er kans is op regen of druilerig weer, kan je beter voor make-up op basis van crème kiezen. Deze beautyproducten blijven namelijk een stuk beter zitten. Bij cosmetica op crèmebasis glijdt het water er namelijk langs en kan je een festival kater door slecht weer voorkomen.

3. Schaf waterproof cosmetica aan

Vrijwel alle soorten make-up lopen uit als ze in aanraking komen met water. Gelukkig is er van bijna alle cosmetica ook een waterproof variant te koop. Handig dus om dit aan te schaffen voordat je naar een festival gaat. Vooral een waterproof eyeliner en mascara zijn erg handig. Je voorkomt zo namelijk dat je make-up in je ogen loopt en je ogen geïrriteerd raken.

4. Kies de juiste make-up

Bepaalde make-up blijft beter zitten en is handiger om voor te kiezen als het regent of vochtig is. Kies bijvoorbeeld voor een lichtgekleurde lippenbalsem. Die loopt minder snel uit dan een lippenstift of lipliner en door de lichte kleur valt het minder op.

Draag je graag foundation? Kies er dan eentje op oliebasis. Die vervaagt namelijk niet snel als het in contact komt met water. De less is more make-up look is een van de grootste trends deze zomer, dus zo sla je meteen twee vliegen in één klap!

5. Hou je huid goed gehydrateerd

Het klinkt misschien raar, maar regen kan ervoor zorgen dat je last krijgt van een droge huid. Cosmetica blijft een stuk minder goed zitten op een droge huid, dus het is belangrijk om de vochtbalans goed op peil te houden met een fijne moisturizer. Zo kan je de hele zomer genieten van alle gave festivals zonder zorgen over je make-up. We wensen je veel (droog) festivalplezier!

26 mei 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter