Wijnkoeler van gerecyclede festivalmunten

Wijnkoeler van gerecyclede festivalmunten

In deze festivalloze periode kunnen we ook over andere zaken schrijven dan alleen maar festivals, festivals en nog meer festivals. Zo kwamen we een leuke gadget tegen die je ook kunt gebruiken buiten het festivalseizoen om. Een wijnkoeler die gemaakt is van, let op: gerecyclede festivalmunten. Het product heeft echter nog wel wat kickstart geld nodig, en in deze coronacrisis besteden we graag wat extra aandacht aan dit soort initiatieven zoals de Festicoolr zoals het product heet.

Van festi-waste naar Festicoolr

De koeler wordt met een 3D printer gemaakt van overgebleven festivalmuntjes, en dit zijn er nog al wat. Muntjes van onder andere Lowlands, Pinkpop en de Zwarte Cross worden gebruikt bij het maken van het design product. Zo worden onbruikbare muntjes omgezet in een mooi product, een duurzame oplossing dus voor de muntjes die je vaak na het festival nog in je broekzak vindt…

Verschillende modellen

Er zijn verschillende maten van de Festicoolr beschikbaar. De Single (1 fles wijn of 4 flesjes), de Double (2 flessen wijn of 6 flesjes) of de XXL (tot wel 12 flessen wijn en heel veel flesjes). Het product is echter nog niet op de markt, daarvoor is nog geld nodig. Via Kickstarter loopt de funding nu en je kunt participeren in het project. Vanaf €34 doe je al mee en ontvang je Single Festicoolr. Mocht je dit een vet product vinden, de dames en heren van Festicoolr zijn al bijna op de helft en kunnen alle steun gebruiken.

9 juli 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter