World Cleanup Day 2020

World Cleanup Day 2020

World Cleanup Day is een jaarlijkse, wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken door het organiseren van opruimacties. De bedoeling is dat we met 5% van de wereldbevolking in 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon en vindt plaats op zaterdag 19 september.

Het doel

Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil is het doel van deze opruimactie. En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Ook een aantal festivalorganisaties steken de handen uit hun mouwen. Onder andere Parijs van het Zuiden, die Het Engelenmeer in ’s Hertogenbosch gaan opruimen, Duikboot festival, zij gaan het terrein op en rondom de Asterdplas schoonmaken en Soenda, die de Ruigenhoekse- en Voorveldse Polders + omgeving zwerfvuilvrij zullen maken. Ook jij kunt je aanmelden bij 1 van de festivalorganisaties om mee te helpen, er is een maximaal aantal dus wees op tijd met aanmelden. Of doe mee met de opruimactie in jou eigen buurt: Doe mee!

Opruimen tijdens de pandemie

Dit jaar zal de opruimactie er iets anders uitzien door het coronavirus, want ook tijdens World Cleanup Day staat jouw gezondheid natuurlijk voorop! Daarom is het belangrijk dat iedereen zich houdt aan de corona preventiemaatregelen. Genoeg afstand houden en doe niet mee als je koorts of andere griepverschijnselen hebt. Via de site van Word Cleanup Day lees je hoe dit tijdens jou opruimactie doet.

 

Alleen samen maken we het verschil!

Foto: Plastic Soup Foundation

 

7 september 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter