Sam Feldt: ‘Ik ben trots om als een van de eerste dj’s dit soort stappen te maken’

Sam Feldt: ‘Ik ben trots om als een van de eerste dj’s dit soort stappen te maken’

Dat de dancewereld gemakkelijk samengaat met duurzaamheid is niets nieuws: DGTL heeft als missie om in 2020 het duurzaamste festival van Nederland te worden en ook Mysteryland en Awakenings zetten in op duurzaamheid: zo zijn de drinkflesjes gemaakt van recyclebaar plastic. Maar niet alleen festivals maken een milieubewuste keuze, ook dj’s en producers zijn met duurzaamheid bezig: dj en producer Sam Feldt (24) wordt ambassadeur van Greenseat.

GreenSeat what?
Greanseat is opgericht in 2002 als onderdeel van Climate Neutral Group: een onderneming dat zoveel mogelijk organisaties ondersteunt om neutraal te ondernemen op het gebied van het klimaat. GreenSeat biedt consumenten en bedrijven de mogelijkheid om groener te reizen door hun CO2-uitstoot te compenseren. Dit doet Greenseat door te investeren in projecten in ontwikkelingslanden die zich richten op het lokaal voorkomen en omlaag brengen van CO2-uitstoot.

“Ik ben trots om als een van de eerste dj’s dit soort stappen te maken en ik hoop dat mensen mij hierin zullen volgen”

Aan persbureau The Media Nanny vertelt dj en producer Sam Feldt dat hij door zijn beroep gemiddeld 150 keer per jaar vliegt. Hij realiseert zich maar al te goed dat een ingrijpende stap dus hard nodig is. Vanaf heden zal Sam alle CO2-uitstoot door het toedoen van zijn vliegverkeer compenseren door te investeren in wereldwijde ‘Gold Standard gecertificeerde CO2-projecten’. Maar wat houden deze projecten in? Voorbeelden hiervan zijn ontwikkelingen van windmolens in India, investeringen in biogas in Tanzania en het ontwikkelingen van efficiënte houtovens in Oeganda.

Sam heeft gekozen voor het project: ‘efficiënte houtovens in Oeganda’. Naast de vermindering van CO2 levert het project ook een bijdrage aan de gezondheid en de leefomstandigheden van de lokale bevolking: door efficiëntere verbranding van de cookstove is er 50 procent minder hout en/of houtskool nodig. Dit zorgt weer voor betere luchtkwaliteit, vermindering van ontbossing en verbetering van biodiversiteit. Nog een voordeel van deze stap: vrouwen en kinderen krijgen dankzij dit project meer mogelijkheden zich te ontwikkelen omdat zij nu minder tijd kwijt zijn aan het sprokkelen van hout.

“Ik ben trots om als een van de eerste dj’s dit soort stappen te maken en ik hoop dat mensen mij hierin zullen volgen”, aldus Sam Feldt. Sam zal later in het jaar dit project bezoeken. Benieuwd hoe hij dit ervaart? Volg hem op zijn socialmedia-kanalen.

 

Volg je FestivalFans ook al op Insta?

7 mei 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter