Zo bereid je je voor op slecht weer tijdens een festival

Zo bereid je je voor op slecht weer tijdens een festival

Het festival seizoen gaat langzamerhand beginnen. Op jouw favoriete festival hoop je natuurlijk op prachtig weer, maar helaas is dit niet altijd zo. Wanneer de weer app zegt dat het licht gaat regenen, kan het zomaar zijn dat het uiteindelijk toch met bakken uit de hemel valt. Zorg dat je je voorbereid op deze pech en maak er een mooi herinnering van met de 7 onderstaande tips.

Verruil je paraplu voor een poncho

SMÉRRIG Facebook

Een paraplu belemmert het zicht voor de andere bezoekers en het is een groot ding om mee te slepen. Neem in plaats daarvan een stevige herbruikbare poncho, of een aantal wegwerp poncho’s mee. Deze nemen minder plek in en zijn niemand tot last. Het is dan misschien niet zo charmant, maar je zult zien dat iedereen er een aan heeft en het er stiekem best grappig uit ziet.

Bescherm je telefoon

De telefoon is voor veel mensen erg belangrijk op een festival. Je schiet er beelden mee en je kunt elkaar in de drukte bereiken. Helaas kunnen de meeste telefoons nou eenmaal niet goed tegen bakken met water. Neem dus een waterdicht tasje mee, stop je telefoon in een waterdicht hoesje of nog simpeler: stop je telefoon in een boterham zakje.

Trek niet je nieuwste schoenen aan

Nieuwe of witte schoenen aan naar een festival is sowieso al geen goed plan. Ondanks dat veel festivals maatregelen treffen tegen slecht weer zoals het leggen van houten platen, kan het terrein met veel regen erg modderig en spekglad worden. De allerbeste keuze in de regen, zijn regenlaarzen tegen het opspattende water of bergschoenen tegen de gladheid.

Neem een plastic zak mee

SMÉRRIG Facebook

Leg een plastic zak met een set droge kleding in een kluisje. Aan het einde van de dag kun je je omkleden en hoef je niet zeiknat onderweg naar huis. Je natte kleding stop je in de zak zodat je er geen last meer van hebt. Dit geld hetzelfde voor in je tentje. Zeiknatte kleding in je tentje is natuurlijk niks. Stop het gelijk in de plastic zak en berg het op.

Check of  je tent waterdicht is

Voordat je gaat kamperen op een festival is het slim om je tent thuis al eens op te zetten, zo weet je of hij compleet is en je hebt al eens geoefend hoe het tentje op moet. Zo ben je iedereen die staat te tobben in de regen al een stapje voor. Om de echte waterdichtheid te checken kan je thuis een emmer water over je tentje gooien. Zorg dan wel dat je tent genoeg tijd heeft om weer te drogen voor de start van het festival.

Leg een extra grondzeil onder je tent

Leg van te voren een extra grondzeil onder je tent. Hierdoor hoef je bij terugkomst alleen het grondzeil even schoon te maken van modder en blijft de onderkant van je tent schoner en niet versleten. Let op: Zorg wel dat het zeil niet onder je tent vandaan steekt, het water loopt dan over het zeil onder je tent naar binnen. Check voor het neerleggen gelijk of er geen kuilen op je plek liggen, deze lopen snel vol.

Leg je erbij neer en heb plezier!

Onze laatste en beste tip: Trek die lelijke poncho, en oude schoenen aan een geniet van het festival. Kijk om je heen en zie hoe je niet de enige bent die natgeregend is. Dans in de plassen en genieten van de mensen en de muziek. Heb plezier, ook in de regen!

29 februari 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter