Rishi Romero by Zsa Zsa Su!

Rishi Romero by Zsa Zsa Su!

Tropical Bass, dat is de sound die deze geweldige DJ produceert! Hij verzorgd de mixtapes, werkt mee aan het concept en is het gezicht van niemand minder dan; Zsa Zsa Su! En of dat nog niet genoeg is draait hij elke editie als headliner van de avond! Ik heb het natuurlijk over niemand minder dan DJ Rishi Romero! Namens Festival Fans mocht ik bij Zsa Zsa Su!, de editie Living Like A Pro aanwezig zijn. Als extraatje kreeg ik ook nog de mogelijkheid om DJ Rishi Romero te interviewen!

Het was inmiddels al 04:15 middernacht, ik had al wat wodka’s en dansjes erop zitten maar was natuurlijk zeer benieuwd en enthousiast naar het interview met Rishi! Ik werd naar zijn kleedkamer geleid en wachtte daar nieuwsgierig met mijn blaadje in mijn handen waar ik een aantal interviewvragen op had genoteerd.
Daar kwam Rishi Romero binnenlopen. Hartstikke enthousiast en nog vol met adrenaline. Hij zag er helemaal niet moe uit, terwijl het al middernacht was en hij net een set van ongeveer 2 uur erop had zitten. Hij bood me wat te drinken aan en begon gelijk fanatiek met vertellen.

De avond van Zsa Zsa Su! Living like a pro begon met DJ Irwan. Deze DJ draaide voornamelijk relaxte R&B hits zodat je rustig een drankje kon halen, wat kon kletsen en rustig in de feest stemming kon komen. Vervolgens rond twee uur, half drie begon Rishi Romero himself met het draaien van een ongeveer twee uur durende set. Hij draait naar eigen zeggen voornamelijk Tropical Bass. Dat is een mix van Zouk, Kizomba en alles wat ertussen zit. Denk aan Dance hall maar ook aan Nederlandstalige tracks. Nadat zijn set is afgelopen volgde er live performance van onder andere SBMG, Broederliefde en Gio. Deze rappers/zangers lieten de avond verlopen met een zeer goede vibe. Dit was de hoofdzaal, maar bovenaan (het vond namelijk plaats in de HMH, daar heb je twee verdiepingen) klonk voornamelijk salsa en live Surinaamse muziek. Voor iedereen wat wils! Mits je van deze genres houdt natuurlijk.

Rishi was erg tevreden over zijn gedraaide set. Het spectaculaire aan DJ zijn vind hij dat je tijdens het draaien van je set een zo groot publiek gewoon voor je hebt staan. Tijdens zijn set bij Zsa Zsa Su! waren het tien keer meer dan tijdens een gewone club avond. In de HMH hing iedereen die vooraan stond gewoon over het hek heen. Dit om hem maar voornamelijk de muziek te kunnen bewonderen. Hij draaide op een gegeven moment een track van Justin Bieber, in grote afwachting of de zaal dit natuurlijk kon waarderen aangezien ze komen voor R&B en Dance Hall. Gelukkig zong iedereen luid en duidelijk mee, vervolgens volgde een dikke track van Sean Paul.

Vind je dat niet eng om die switch te maken van muziek genre tijdens je set?
“Ja, tuurlijk is het eng om die stap te zetten. Ook mijn MC waar ik mee samenwerk vind het eng maar we hebben beide zoiets van we moeten het “gewoon doen”. Als we de stap niet hadden durven zetten, kregen we achteraf spijt en dachten we ‘”Shit, had ik het maar gewoon gedaan”. Risico’s durven nemen is erg belangrijk in dit vak. Gelukkig draait Rishi wekelijks in diverse clubs zoals Bitterzoet in Amsterdam en Club Vie in Rotterdam. Hier kan hij zijn sounds uitproberen en kijken hoe het publiek erop reageert.”

Waar haal je de inspiratie vandaan voor je tracks?
“Ik ben dagelijks met muziek bezig en krijg daarom van alles mee rond om in deze muziek scene. De mensen om me heen met een positieve vibe zoals mijn collega’s en vrienden, dat is mijn inspiratiebron. DJ zijn is niet mijn beroep, het is een lifestyle van me geworden.”

 

Met mijn Hindoestaanse ouders is het ondenkbaar om mijn studie niet af te ronden naast mijn DJ Carrière 

 

Rishi vertelde met zoveel enthousiaste over zijn “lifestyle” dat ik nog geen een keer op mijn blaadje met interview vragen had gekeken. Hij heeft al zoveel bereikt dat hij gemakkelijk door zijn DJ lifestyle zijn brood kan verdienen. Toch studeert hij naast zijn drukke DJ leventje aan de Universiteit van Amsterdam. Wat goed om daar nog motivatie voor te vinden terwijl je eigenlijk genoeg hebt een het produceren van muziek. Maar dat is niet vanzelfsprekend met Hindoestaanse ouders zegt hij. Zij hebben hem altijd gewezen om een studie af te maken. Ze waren pas trots op hem nadat hij een hele dag draaide op Dance Valley en te zien was op TMF. Na dat hij dit bereikt had besefte zijn Pa en Ma dat hij toch best wel een goede DJ is!

Wat is nog een droom van je om te mogen vervullen in de toekomst?
“Volgend jaar gaat Zsa Zsa Su! natuurlijk naar de Ziggo Dome, dat is al een grote droom die uitkomt. Dat dit evenement dit bereikt heeft is een grote eer waar ze erg trots op mogen zijn. Verder wil ik graag met Zsa Zsa Su! internationaler gaan zegt hij. Een internationaal evenement met internationale artiesten dat is iets wat ik graag wil bereiken in de toekomst.”

En in de zomer? Kunnen we een Zsa Zsa Su! festival verwachten?
Daar mag hij helaas niet veel over kwijt. Maar hij vertelde dat er ‘toffe dingen gaan aankomen’. We zijn benieuwd… Ik kijk er in ieder geval naar uit voor misschien het volgend festival seizoen! Natuurlijk kunnen we als voorproefje op een echt festival zondag 12 juni een Zsa Zsa Su! editie verwachten bij BC Vroeger Bloemendaal!

Het was inmiddels al bijna 5 uur in de ochtend en we kwamen langzamerhand tot het einde van het interview. Wat je eigenlijk geen interview kon noemen aangezien ik nog steeds me blaadje met vragen niet had geopend. Maar wat was ik veel te weten gekomen over Rishi Romero! Ik vond het echt een super tof en gezellig gesprek en hoop hem in de toekomst vaker te mogen spreken. Met de woorden van Rishi; ‘Tot de volgende editie van Zsa Zsa Su!, dan maken we een vervolg op dit interview’ . Nou Rishi, ik ben het er mee eens!

Rishi Romero, heel erg bedankt voor je tijd en je enthousiasme! En natuurlijk de organisatie van Zsa Zsa Su! ook erg bedankt voor de service en dat jullie me de kans gaven om te mogen interviewen op jullie geweldige evenement! Ik kijk uit naar de volgende editie in Bloemendaal met hopelijk lekker weer en natuurlijk veel toepasselijke tropical vibes!

Bekijk hier zijn Zsa Zsa Su! mixtapes samen met Ashwin Jaydee via soundcloud!

 

Binnenkort staat ook het report over Zsa Zsa Su! Living like a pro online!

23 februari 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter