Zwarte Cross directeur positief over verplaatsing

Zwarte Cross directeur positief over verplaatsing

Festival directeur Ronnie Degen is erg positief over de verplaatsing van de Zwarte Cross van medio juli naar eind september. Hugo de Jonge liet maandag in de persconferentie namelijk weten dat begin juli iedereen mogelijk gevaccineerd kan zijn en dat is dus goed nieuws voor de festivalorganisatoren. Degen geeft aan dat ondanks de vaccinaties, medio juli alsnog te vroeg had geweest voor de Zwarte Cross. Hierom hebben ze ervoor gekozen om het festival te verplaatsen naar donderdag 23 t/m zondag 26 september 2021.

Geen 1,5 meter afstand meer

Eén ding is echter wel cruciaal voor de Zwarte Cross en dat is de 1,5 meter regelgeving. ‘Als die regel er nog is, gaat er alsnog een streep door. Want dat is niet te doen qua ruimte én het is voor ons niet te handhavenaldus Degen. De festivalorganisatie is druk bezig met de voorbereidingen van de Zwarte Cross. Echter hebben ze nog niet voor alle voorwaarden en vergunningen groen licht gekregen en het kan ook nog wel even duren voor alles rond is. Dit hangt onder andere af van hoe de coronasituatie zich landelijk ontwikkeld.

Tickets Zwarte Cross blijven geldig

De Zwarte Cross mag zichzelf met 220.000 bezoekers per jaar het grootste festival van Nederland noemen. Helaas heeft de organisatie ervoor moeten kiezen om de editie van 2020 af te lasten. Mensen die tickets hebben gekocht voor de editie van 2020 hebben geluk, want er zullen geen nieuwe tickets worden aangeboden. Dat betekent dat de Zwarte Cross 2021 al compleet is uitverkocht!

 

10 maart 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter