Of zoek een festival met filters
x
Genre:
x
Stad:
x
Leeftijd:
x
Prijs:

Nieuws

Zwarte Cross gaat een duurzame toekomst tegemoet

Zwarte Cross gaat een duurzame toekomst tegemoet

Er zijn al een heel wat festivals die steeds duurzamer worden. Zwarte Cross en Mañana Mañana zijn er daar ook twee van. Lees hier meer over hoe deze festivals een duurzamere toekomst tegemoet willen gaan.

Zwarte Cross gaat voor goud met Alles Komt Goed
De Zwarte Cross streeft ernaar 100% van hun afval te recyclen in 2023. Dat lijkt een heel hoog doel, maar ze zijn al goed op weg. Organisatie Alles Komt Goed produceerde vorig jaar namelijk 28.200 kg minder afval dan de editie daarvoor! Ook Mañana Mañana is goed bezig. Dit festival scheidde namelijk 33% van het totale afval.

zwarte-cross-duurzaam

Goede recycling door merkloze bekers
Je kent ze wel, de Red Bull bekers op festivals die een print hebben. Of misschien ken je de Desperado flesjes die lijken op de glazen flessen maar dan in plastic vorm. Ook biermerken hebben vaak een print op plastic bekers staan. Voegt het veel toe aan het drankje? Nee, en daarnaast kun je deze flesjes niet recyclen als ze een kleur hebben! Daarom zegt Zwarte Cross dag tegen deze prints en gaat het voortaan lekker merkloos door het leven. Voor de inhoud van het drankje maakt het geen verschil. Maar voor het recyclen dus wel!

Hoe gaat het in zijn werk?
Het ideale systeem is dat al het afval goed gescheiden in de toebehorende prullenbakken terechtkomt. In 2019 waren er nog veel flesjes en bekers die niet gerecycled konden worden omdat ze te vies waren, doordat ze simpelweg gewoon op de grond gegooid werden. Nu is het belangrijk om iedereen die naar het Zwarte Cross Festival gaat duidelijk te maken dat we met zijn allen kunnen bijdragen door al het afval goed te scheiden op het festival. Ga jij dit jaar naar Zwarte Cross? Draag dan ook zeker je steentje bij aan de doelstellingen van het festival door je afval goed weg te gooien. Doe dit het liefst natuurlijk ook op elk festival, want het helpt echt!

Bekijk hieronder de video van Zwarte Cross waarin het systeem simpel wordt uitgelegd:

Wij hopen dat iedereen zijn steentje zal meedragen aan een goede toekomst voor de festivals. Want: hoe schoner we het houden, hoe beter het is voor alle festival organisaties! Daarnaast geloven we dat als iedereen goed meewerkt, Zwarte Cross zeker een kans heeft om het doel van 100% recycling in 2023 te behalen.

28 november 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.