10 leukste Koningsdag festivals in 2024

10 leukste Koningsdag festivals in 2024

Op zaterdag 27 april is het weer zover en kleurt heel Nederland oranje. Tijdens Koningsdag wordt de verjaardag van onze koning uitbundig gevierd met een ontelbaar aantal feestjes en festivals. Maar voor welk festival moet je nou eigenlijk kiezen? Om jouw keuzestress een beetje te ontnemen, hebben we een lijstje gemaakt met de tien leukste Koningsdag festivals in 2024.

1. Kingdance

Foto: Kingdance Facebook

Ben jij op zoek naar een gezellig feestje in het noorden van het land? Dan is Kingdance Festival misschien wel iets voor jou. Het festival wordt georganiseerd bij de Wijthmenerplas in Zwolle. Het is een mix van verschillende muziekgenres met allemaal hun eigen area. Dit jaar zijn er drie area’s:

 • Main Area: Hier kun je vooral Nederlandse (feest)muziek en rap verwachten met onder andere de artiesten Ashafar, Vincent Visser en Feestnation.
 • Hard Area: Deze area is speciaal voor de liefhebbers van de hardere stijlen. Dit jaar staan er grote namen als Adjuzt, Dual Damage en Sefa op het programma.
 • Baaps Koninklijke Knallers: Na het grote succes van vorig jaar, is er ook dit jaar een meme-techno area. Met de crème de la crème van de meme techno artiesten: Dikke Baap, Natte Visstick en Vieze Asbak.

Dit festival is overigens toegankelijk voor alle leeftijden. Let wel op: Kinderen onder de twaalf jaar mogen het festival alleen betreden onder de begeleiding van een ouder of verzorger. Dus lijkt het jou leuk om erbij te zijn? Helaas zijn de zaterdag tickets al uitverkocht, maar je kunt ze wel nog proberen te scoren door je in te schrijven voor de wachtlijst. Ook kun je nog een weekender ticket kopen, deze ticket geldt zowel voor Koningsnacht als Koningsdag.

2. FYM Kingsday & Orange Edition

Foto: Free Your Mind Facebook

Free Your Mind organiseert dit jaar niet één, maar twee festivals tijdens Koningsdag! Op 27 april vinden namelijk zowel Free Your Mind Kingsday als Free Your Mind Orange Edition plaats.

 • Free Your Mind Kingsday vindt plaats op Breda International Airport. Een dagje vol met techno knallers van grote artiesten als Reinier Zonneveld, Fatima Hajji en SNTS. Dit is dé Koningsdag droom van elke techno vlinder. Een kaartje voor Free Your Mind Kingsday kost €49,50.
 • Free Your Mind Orange Edition vindt plaats bij de John Frostbrug in Arnhem. Free Your Mind Orange Edition is net als in de voorgaande jaren helemaal gratis! Ook hier kun je genieten van heerlijke techno sounds. Onder de line-up vallen artiesten als: Benny Rodrigues, Ve/ra en Stan Christ.

3. 538 Koningsdag

Foto: Radio 538 Facebook

538 Koningsdag is één van de meest bekende Koningsdag festivals in Nederland. 538 zorgt jaarlijks voor een programma met grote namen uit de top40 van Nederland zoals: Antoon, Suzan & Freek en Flemming. Het zal dit jaar dus net als in de voorgaande jaren zeker een groot succes worden. Het festival vindt plaats op het Chasséveld in Breda en is toegankelijk voor iedereen van achttien jaar of ouder. 538 Koningsdag is inmiddels net als elk jaar volledig uitverkocht! Houd TicketSwap goed in de gaten en misschien kun je nog een doorverkoop ticket bemachtigen.

4. Supersized Kingsday Festival

Foto: Supersized Kingsday Festival Facebook

Supersized Kingsday Festival is hét Koningsdag festival voor alle hardere stijlen liefhebbers. Net als elk jaar vindt Supersized Kingsday Festival plaats in Aquabest in Best (dichtbij Eindhoven). Het festival heeft vijf stages: Hardstyle, Hardcore, Uptempo, Raw en Hardstyle Classics. Op de line-up bevinden zich artiesten zoals: D-sturb, N-vitral en Dimitri K. Dus wil jij je de longen uit jouw lijf stampen tijdens Koningsdag? Dan is dit het perfecte festival voor jou! De ticketverkoop is in volle gang en de vierde ticketfase is inmiddels al ingegaan. Voor een Fase 4 ticket betaal je €59,95.

5. Urban Music Legends Festival Kingsday

Foto: Urban Music Legends Festival Facebook

Wil je liever naar een festival toe, waar je lekker kunt viben? Voor de fans van urban, hip-hop en rap muziek wordt tijdens Koningsdag het Urban Music Legends Festival gehouden. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt, maar je kunt uitgaan van zowel Nederlandse als internationale artiesten. Zo stonden vorige editie bijvoorbeeld de artiesten Mula B, Chivv en Dystinct op het programma. Houd onze festivalpagina dus goed in de gaten om op de hoogte te zijn van de line-up release. Het festival vindt plaats in het Rhonepark in Amsterdam. Dit event is verdeeld in een dag en nacht gedeelte, wat betekent dat je meerdere ticket opties hebt:

 • Dag ticket (12:00 – 20:00 uur):  €35,45
 • Nacht ticket (21:00 – 03:00 uur): €20,45
 • Dag + Nacht (12:00 – 20:00 + 21:00 – 03:00): €50,45

6. Kingsland

Foto: Kingsland Facebook

Na het grote succes van de afgelopen jaren zal ook Kingsland Festival op 27 april terugkeren met weer drie edities in de steden: Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Op elke locatie zal er een mainstage zijn met grote Nederlandse en internationale artiesten uit verschillende genres en een Tiktak stage met bekende Nedelandse pop-, rap- en urban artiesten. Daarnaast biedt elke stad ook extra stage(s) met een muziekgenre dat verschilt van de andere locaties.

 • Kingsland Amsterdam zal plaatsvinden in en rondom de RAI. Met op de line-up artiesten als: Martin Garrix, Roxy Dekker en Broederliefde. Daarnaast heeft deze locatie nog twee extra stages: Hardstyle Daily stage met o.a. Warface & Rebelion en Royal Hub stage met o.a. Monica Geuze & Sam Hofman. Een Regular Ticket voor Kingsland Amsterdam kost €59,50.
 • Kingsland Rotterdam wordt georganiseerd in het Zuiderpark. Op het programma staan artiesten zoals: Flemming, Lucas & Steve en Kevin. Ook heeft deze locatie een extra house/techno stage: Give Soul met o.a. Benny Rodrigues en Rayzir. Een Regular Ticket voor Kingsland Rotterdam bedraagt €54,50.
 • Kingsland Groningen gaat plaatsvinden in het Stadspark Drafbaan. Op de line-up bevinden zich de artiesten: Davina Michelle, La Fuente en Zoë Tauran. Op deze locatie kun je ook genieten van een Hard Techno stage met Cynthia Spiering, Don Woezik en nog een aantal andere techno Dj’s. Voor een Regular Ticket voor Kingsland Groningen betaal je €49,50.

7. Loveland van Oranje

Foto: Loveland Facebook

Wil je lekker losgaan op de leukste house en techno hitjes? Dat kan tijdens Loveland van Oranje in het Meerpark in Amsterdam. Dit festival heeft hele vette stages, die net iets anders zijn dan op de meeste Koningsdag festivals wat de ervaring nog leuker maakt. Het feest zal helemaal losbarsten dankzij Pan-Pot, Franky Rizardo, Coloray en nog veel meer bekende Dj’s.  Een Final release ticket voor Loveland van Oranje kost €49,50.

8. SMÈRRIG Koningsdag

Foto: SMÈRRIG Facebook

Wil je graag Koningsdag vieren, maar is oranje totaal niet jouw kleur? SMÈRRIG komt ook dit jaar terug met een nieuwe editie van het Koningsdag Festival met de dresscode roze. Het festival zal plaats vinden op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. Een lekker fout feestje met Bokoesam, SMÈRRIG Diskjochies , Idaly en nog veel meer te gekke artiesten. Wil jij nou ook graag naar deze roze paradijs toe gaan? Koop dan nu je tickets! Een Regular Ticket bedraagt €42,-.

9. Kralingse Bos Festival

Kralingse Bos Festival Facebook

Ook kun je op 27 april naar het prachtige Kralingse Bos in Rotterdam gaan. Daar wordt het Kralingse Bos Festival georganiseerd. De eerste namen zijn al bekend en het is een mix van verschillende muziekstijlen. Dus komen jij en je vrienden er niet uit waar jullie nou heen willen, omdat jullie allemaal een andere muziekstijl leuk vinden? Dan is dit de perfecte optie voor jullie. Zo kan je het ene moment lekker hard gaan op de techno set van Kobosil en het andere moment lekker meezingen met Yade Lauren. Een Regular Ticket kost €49,-. Ben jij een vroege vogel en ben je altijd als één van de eerste op het festivalterrein? Dan kun je ook een Early Entrance Ticket kopen voor €40,-. Je moet dan wel voor 16:00 uur binnen zijn. Dat scheelt je toch weer twee drankjes. 😉

10. Het Foute Oranjefeest

Foto door: Joris Bisschops

Last but not least: Het Foute Oranjefeest. Dit festival vindt plaats op De Trans in Arnhem. Het Foute Oranjefeest is het perfecte festival voor jong en oud. Het event is namelijk toegankelijk voor alle leeftijden en de entree is volledig gratis. Wil je hier dus graag bij zijn? Wees er dan op tijd bij, want vol is vol. Zoals je aan de naam al wel kunt zien staat het festival in het teken van foute Nederlandse muziek. Op het programma staan onder andere: Qmusic Het Foute uur met Menno Barreveld, Bram Stefan & Sean, Vieze Jack en nog veel meer gezellige artiesten.

Ben je benieuwd naar de sfeer van deze festivals, de volledige line-ups en/of de vorige edities? Check dan onze festivalpagina’s! Ben jij nog steeds niet overtuigd en zit er in dit lijstje geen festival bij waar je geïnteresseerd in bent? Bekijk dan alle Koningsdag festivals in onze agenda. Op welke Koningsdag festival kunnen wij jou tegenkomen dit jaar?

26 maart 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter