Altijd al je eigen festival willen ontwerpen?

Altijd al je eigen festival willen ontwerpen?

In deze tijden van de corona crisis zitten veel mensen thuis en voor de festival liefhebber is het ook een zure en saaie periode. Natuurlijk zijn er vandaag de dag wel livestreams die je gratis kunt luisteren maar je wil natuurlijk liever een festivalletje meepakken. Hierop heeft het bedrijf Layhgo iets op verzonnen! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en illustreren van podia, decor en de indelingen op festivals en evenementen. Afijn, wat hebben ze dan bedacht? Dat gaan we je uitleggen in dit artikel!

Het idee achter Layhgobuilder

Toen we nog met z’n alle in een ”normale” wereld leefden ontwierp Layhgo de mooiste en meest indrukwekkende podia en decorstukken voor festivals en evenementen als Awakenings Festival, The Qontinent, Dance Valley en Airforce Festival. Helaas staat dit bedrijf door de corona crisis op losse schroeven en hebben ze weinig tot geen opdrachten van hun klanten. Daarom bedachten ze het volgende geniale idee: Hoe vet zou het zijn als de consument zelf een festival kan ontwerpen en daadwerkelijk in de nabije toekomt in kan ”rondlopen”. Layhgo gebruikte een speciaal eigen ontwikkeld programma waarin ze de leveranciers en organisatoren konden laten zien hoe het festivalterrein er uit kwam te zien, om dus zo een zeer realistische schets te maken van het terrein. Dit programma hebben ze gratis open gesteld voor de consument om los te gaan in het bouwen van je eigen (3D) festivalterrein. Momenteel zijn ze nog volop bezig met ontwikkeling van de gratis versie voor de consument. Zo willen ze het bijvoorbeeld mogelijk maken om met je vrienden rond te lopen op je eigen terrein en te luisteren naar je eigen gekozen livestream van je favoriete artiest.

We zijn momenteel heel druk met de ontwikkeling van de nieuwe versie van ons programma, plus we zijn in gesprek met allerlei geïnteresseerden. Bijvoorbeeld festivalorganisatoren. Misschien kunnen de bezoekers van hun festival zelf hun eigen podium bouwen, misschien zorgt de organisatie zelf voor het decor. Misschien hoor je de livestream van een DJ die thuis achter zijn keukentafel aan het draaien is, misschien kan je zelf muziek opzetten. Dat zijn allerlei vraagstukken waar we ons nu over buigen. Het is dus nog allemaal volop in ontwikkeling, we horen graag hoe mensen op dit idee reageren. Waar liggen de behoeftes? En als partijen willen samenwerken, dan staan we daar ook voor open. In principe is alles mogelijk, dus dat biedt mooie kansen voor ons om creatief en innovatief bezig te blijven.”, aldus een woordvoerder van Layhgo.

Je eigen terrein ontwerpen

Ben jij enthousiast geworden door het bovenstaande idee? En wil jij ook aan de slag met het ontwerpen van je eigen festival- of evenemententerrein? Dat kan! Ga naar Layhgobuilder.com om direct te beginnen aan jouw ideale terrein!

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter