Amsterdamse studenten vragen aandacht voor evenementenbranche met ‘Save The Night’

Amsterdamse studenten vragen aandacht voor evenementenbranche met ‘Save The Night’

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Check onze nieuwe festival blog.

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben deze week een maatschappelijk initiatief voor de evenementenindustrie opgezet. De evenementenbranche is het eerste wat is gegaan en zal het laatste zijn dat terugkeert. Door ‘Save The Night‘ willen zij laten zien dat de evenementenbranche niet pas als laatste terug hoeft te keren.

Boodschap

In samenwerking met de Koepelgevangenis in Arnhem, de dansers van Urban Dancers, Flipping Taco en Sport Instinct hebben zij samen een video opgenomen waarin symbolisch ‘opgesloten’ wordt gedanst. Tussendoor is te zien hoe de Nederlandse evenementen maatschappij ID&T creatieve livestreams op zet om deze tijd door te komen, maar ook laten zij zien wat er nu niet meer mogelijk is en wat een gemis dit is. Dat is de boodschap die Save The Night wil verspreiden.

Samenwerken

De actie is niet alleen gericht voor zij die graag evenementen bezoeken, maar ook voor de mensen hun inkomen verdienen in deze branche. “De artiesten, managers, boekers, organisaties, technici, clubs, studio’s, beveiligers en productiebedrijven leven nu in onzekerheid. Organisaties moeten nu meer dan ooit samenwerken om te kijken welke mogelijkheden er zijn bij versoepelingen en afname van de besmettingen, zodat deze branche niet verdwijnt” aldus de studenten.

“Deze branche is enorm belangrijk voor de Nederlandse economie, en veel mensen van afhankelijk. Ons land heeft een van de grootste evenementenindustrieën ter wereld. Samen moeten we ervoor zorgen dat dit morgen nog het geval is. Steun de evenementenbranche en de duizenden mensen die hier werkzaam zijn.”

Vergeet ons niet. Save The Night!

 

Afbeelding: Joris Raaijman

12 november 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter