Concerten tot 5000 man weer toegestaan in Frankrijk

Concerten tot 5000 man weer toegestaan in Frankrijk

Dit artikel is verouderd. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom corona in 2022? Check onze nieuwe festival blog.

Ondanks de 21 rode zones in Frankrijk is er goed nieuws voor de muziekindustrie! Er mogen weer binnenconcerten tot 5000 man gehouden worden, zonder onderlinge afstand tussen de bezoekers. Het is wel verplicht om een mondkapje te dragen tijdens het concert.

Nieuwe richtlijnen

De richtlijnen voor binnenevenementen tot 5000 bezoekers zijn versoepeld sinds 26 augustus. Het is niet meer verplicht om onderling afstand te houden, maar het dragen van een mondkapje wel. De nieuwe maatregelen gelden mede voor afgesloten ruimtes zoals theaters, bioscopen en concertzalen. Alleen de red zones binnen Frankrijk, waar onder andere Parijs en Lyon onder vallen, zijn een uitzondering. Hier stijgt het aantal besmettingen behoorlijk en is social distancing nog steeds van toepassing. Evenementen in de openlucht met maximaal 5000 bezoekers waren al toegestaan.

Cultuursector redden

De premier van Frankrijk, Jean Castex, moedigt mensen ook aan om de cultuursector te redden door gewoon naar de bioscoop of het theater te gaan. De sector is zo zwaar getroffen, dat Castex naast het stimuleren van het publiek, een investering van maar liefst 2 miljard euro belooft. Naast Tsjechië is Frankrijk een van de eerste Europese landen waar bepaalde muziekevenementen, zonder het naleven van de onderlinge afstand. Of ook andere landen op korte termijn de regelgeving zullen versoepelen is nog maar de vraag.

11 september 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter